Megalakult a FELTÉTELES MEGÁLLÓ

2017.01.13

2016 decemberében adtunk hírt arról, hogy szeretnénk egy zenés irodalmi kört alakítani. Meghirdettük január 11-re az első találkozót. Homola Irénke lett a fő szervező, a csapat tagjai: Németh Feri, Gyulai Erzsike, Ráthy Józsi, Csetényi Kati. Nagy izgalommal készültünk az első, a bemutatkozó műsorra. A Balassi kórusból is jelentkezett szereplésre Kálmán Pitye, Dorka Józsi, Mikuska Janka, de jöttek szép számmal külső előadók is. Hajdan Vali író, előadó, rendezvényszervező, László Mária író, az Újpesti Nyugdíjas klub vezetője, M Nagy László, díjnyertes fotoriporter, Kormos Tivadar, lelkész, dallal, gitárral. Ő régen a Művészegyüttes tagja volt.
Homola Irénke az elején nagyon izgult, hogy jól sikerüljön az előadás, ne legyenek komolyabb zökkenők, hisz elképzeléseinkből adódóan itt a spontaneitás döntő szerepet játszik, az előadók többnyire saját verset, dalt, prózát adnak elő, saját alkotású filmet vetítenek. Az előadás előtt nincs próba, a szerkesztő zömmel az előadandó mű tartalmát sem ismeri. Magócsi Zoli, az est házigazdája azzal nyugtatta, hogy ami nem sikerül, azt a következő alkalommal javítjuk és majd egyre jobb lesz.
Összegyűlt – meglepően szép számmal a hallgatóság Zoli bemutatta az előadókat, Józsi lecsapott a billentyűkre, és elkezdődött a bemutatkozás.

montazs_ik.jpg

Sikerült! Az előadók többnyire saját műveiket hozták – ez a jövőben is kiemelt elvárás lesz és szerénytelenség nélkűl állíthatom, hogy profi szinten mutatták be könnyed, humoros vagy éppen mély érzelmekről tanúskodó verseiket, elbeszéléseiket, dalaikat, filmjeiket. A programot Kálmán István közismert, vidám dalokkal zárta, amiket a közönség is vele énekelt, ami nem véletlen, mert ő is a Honvéd Művészegyüttesből jött nyugdíjba, ezért nagyon tudja, mi kell a jó hangulat fokozásához.
Sikerúlt! Az előadók is, a közönség is azzal köszönt el, hogy jőnnek legközelebb is, és máris vannak újabb jelentkezők.
A színvonallal annyi lesz a dolgunk, hogy tartani kell!
Budapest 2017. január 11.

Csetényi Kati

Folytatás: 2017. február 8-án (az előadók jelentkezését február 1-ig várják a szervezők).

A mappában található képek előnézete Megalakult az irodalmi kör