2008. évi programok

2008.12.30

Egyesületünk a hagyományoknak megfelelően az éves programot az év fontos eseményeit és a pályázati lehetőségeket szem előtt tartva a tagság érdeklődését, kívánalmait felmérve állította össze. Ennek megfelelően:

1. Felkészülés Egyesületünk megalakulásának 20. évfordulójára. (Kidolgozók: Herczegh Ottó, Szentirmai István, Kacsó Lajos, Domokos József; természetesen mindenki részt vehet a munkában emlékeinek, fotóinak összegyűjtésével és feldolgozásra kölcsönadásával.)
  2. A Magyar Légierő születésének 70. évfordulója alkalmából látogatás április 10-én Kecskemétre a MH Szentgyörgyi Dezső repülőbázisra, ismerkedés az ott szolgáló katonák életével, munkájával, találkozás a helyi nyugállományú klub képviselőivel)
  3. A salgótarjáni bajtársi egyesület meghívásának eleget téve május 29-én látogatás Salgótarjánba, ismerkedés a város és környéke nevezetességeivel.
  4. Az immár hagyományos baráti kapcsolatok erősítéseként pusztavacsi nyugdíjas egyesület tagjai budapesti kirándulásának segítése. (május)
  5. Részvétel Dömsödön, június 21-én, a település HAL-VÍZ-DAL juniálisán – a dalkör fellépése, megemlékezés Petőfiről.
  6. A Népdalkör működtetése, fellépési-szereplési lehetőségek felkutatása és biztosítása (május 23-án székesfehérvári dalostalálkozó, június 7-i Monostori erődi Családi Nap, stb.).
  7. Hunyadi Mátyás királlyá koronázása 550. évfordulója – „Reneszánsz év” keretében, a Román Katonák Tartalékos Szövetségével együttműködésben közös program szervezése Hunyadi emlékhelyekre. - A HM pályázati lehetőség nem valósult meg. Az aug. 26-29 közötti időre tervezett közös programot technikai nehézségek miatt a Román Katonák Tartalékos Szövetsége visszamondta. - Helyette, szlovák barátaink segítségével szeptember 2-4. között háromoldalú találkozót szerveztünk, melynek keretében ellátogattunk Prágába. Nagyon kellemes körülmények között ismerkedtünk cseh barátaink életével, munkájával és a város nevezetességeivel. Erősítettük a visegrádi együttműködést, megértést, barátságot.
  8. Kiemelt feladat: a BEOSZ felhívására, csatlakozva a Veterán Világszövetség kezdeményezéséhez, 2008. szeptember 21-én, a Béke Világnapján a budapesti program megszervezése.
  9. A honvédség 160. születésnapjára emlékezve október 1-jén látogatás Szentendrére, a MH Központi Kiképzőbázisára. Ismerkedés a kiképző-, nevelőmunkával. Találkozás a helyi nyugdíjas klub képviselőivel.
  10. Egyesületi évzáró klubdélután szervezése december 9-én a Böszörményi úti „Rendőrakadémián”.
  11. A tagok kérésének megfelelően számítógép kezelői tanfolyam működtetése (vezetője: Nacsa László)
  12. Életút beszélgetések további folytatása a tagok érdeklődésének és az érintettek vállalásának megfelelően (Tervezve: Dr. Tóth Sándor nyá. ezds, kandidátus, Keleti György képviselő, volt honvédelmi miniszter, Prof. Szabó Miklós altbgy, akadémikus).
  13. Jelenlétünkkel, s ahol lehet, aktív részvétellel is támogatjuk a HM-MH, a BEOSZ rendezvényeit: Honvédelem Napja, Idősek Világnapja, Családi Nap, Katonanemzedékek találkozója, Horgászverseny, Népdalköri verseny, Kegyeleti rendezvények, stb.