Balassisok az angyalföldi sokadalomban

2013.09.10

Immár 21. alkalommal rendezték meg az Angyalföldi Utcabált. A népszerű, egyre nagyobb tömegeket vonzó rendezvénynek évek óta visszatérő vendége, a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület. Az idén sem volt ez másképp, a XIII. kerületben lévő egyesületeknek a rendezők most is megteremtették a lehetőséget, hogy bemutatkozzanak. Szerencsére a sátorhely kellően nagy volt ahhoz, hogy két egyesület, melyek együttműködése az elmúlt két évben egyre szorosabbá vált, elférjen egymás mellett. Bár a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága egy központi rendezvény miatt kénytelen volt lemondani részvételét a Balassi égisze alatt, azonban a társ egyesület, a XIII. kerületi Lokálpatrióták egyesülete, segítségére sietett a Balassinak, s így az elmúlt évek nagysikerű fegyverbemutatója nem maradt el. Hibácskó Feri barátunk, 3 asztalt is elfoglaló kiállítási anyaga igen csak vonzotta mind a fiatalokat, mind az idősebb, katonaviselt korosztályt. Ehhez talált méltó segítőtársakat Sásik László, Magócsi Zoltán és Erdős László a Balassi tagjai személyében. Természetesen nem maradt el a két egyesület közös csapatának részvétele a főzőversenyen, ahol soha annyian még nem vettek rész. A honvédségi gulyáságyúban elkészített nagy mennyiségű csípős paraszt lecsó, az elsők között fogyott el a hálás közönség és az egyesületek tagja körében. Az egyesületeket meglátogatta a kerület polgármestere is, aki elismeréssel szólt munkájukról. Volt itt minden, móka, kacagás, zene és ének, tánc és muzsika, makett és kézműves kiállítás, kisvasút és dodzsem, rajz és játék, no és sok-sok finom vásárfia. Szerencsére az eső, (nem sok) csak estére jött el. Így az időjárás mellett, a hangulat is igazán jó volt.

Jövőre veled, ugyan itt.
                                                                                     Erdős László nyá. ezredes