Civil nap Angyalföldön

2013.01.29

Egyesületünk is bemutatkozott a Civil szervezetek napján, Angyalföldön, 2013. január 26-án.

A Civil szervezetek napja rendezvényre került sor a XIII. kerületi József Attila Művelődési központban, amelyen a kerületben működő számos civil szervezet mellett a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület is megjelent saját standjával, börzéjével és az egyesület életét, a városrészhez való kötődését mutatta be. Egyesületünket Erdős László, Novák Gyuláné Jolika és férje, Pintér Ferenc és Sásik László képviselték. A megnyitót a rendezvény fővédnöke, a kerület polgármestere, OGY-i képviselője tartotta, aki elismerését és köszönetét fejezte ki a kerület életébe szorosan beágyazódott civil szervezetek munkájáért. A rendezvényen, a kerület OGY-i képviselői mellett számos, a kulturális életet formáló és támogató személy is megjelent. A mintegy 20 egyesület bemutatkozása mellett civil szakmai fórum keretében megtartott előadáson ismertetésre kerültek az ez évi pályázatok, az együttműködés mellett az adományok gyűjtésének lehetőségei, új módjai. Ezt követően kiállítások megtekintésére, interaktív bemutatókra és a Civil Gálára került sor.

Jó hír az egyesületek részére, hogy a kerület a költségvetésében az előző évihez hasonló összeggel kíván pályázatokat meghirdetni. A Balassi Bálint Bajtársi Egyesület is színvonalas megemlékezéssel készül az ez évben 75 éves kerület születésnapi rendezvényeire, melynek egyik eleme a Balassi Dalkör erre az alkalomra készített DVD lemezének bemutatása lesz.
Erdős László

A mappában található képek előnézete Civil nap Angyalföldön