Csapatlátogatás Kaposváron

2011.04.01

Március 29-én meglátogattuk az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezredet, Kaposváron. A bemutatkozó előadások előtt köszöntött bennünket az ezred parancsnoka, Bárdos Antal mk. ezredes. Hagyományainkhoz híven, a csapatlátogatás alkalmából elnökünk Balassi Emlékplakettet nyújtott át a parancsnoknak, aki emlékeztetőül az ezred címerét tartalmazó pajzsot adott az egyesületnek. A köszöntést követően érdekes előadásokat hallgathattunk meg az ezred történetéről, szervezetéről, tevékenységéről és technikai eszközeiről.

A laktanyával való ismerkedés után megtekinthettük a helyőrségi zenekar bemutatóját, amely a fülünk mellett a szemünket is elkápráztatta. A hagyományos katonazene mellett játszott modern feldolgozásokat látványos mozgáselemek színesítették. A laktanya-látogatás a finom ebéd elfogyasztásával zárult.

Délután, házigazdáink, a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományúak Klubja képviselői kalauzolásával megtekintettük a megszépült – sokak számára régről ismerős – Kaposvárt, majd ellátogattunk Szennára, az Európa Nostra-díjas Falumúzeumba. A nehéz falusi életet bemutató házak, berendezések, szerszámok mellett, élő „kiállítási tárgyakkal” is találkozhattunk. A hazautazás előtt a helyi vendégházban megkóstoltuk a kemencében sütött kenyérlángost, a langallót.

Érdekes, a balassis hagyományoknak megfelelően tartalmas kirándulás volt, amely az ezred életének bemutatása – volt katonák szakmai kíváncsiságának kielégítése – mellett lehetővé tette a város, a környék szépségével, érdekességeivel való megismerkedést is.

A honvedelem.hu honlapon Kálmánfi Gábor örökítette meg az eseményt. A cikk a következő címen olvasható: "http://www.honvedelem.hu/cikk/25083/bajtarsi-latogatas" .

mz

A mappában található képek előnézete Csapatlátogatás Kaposváron