Folytattuk a fórumot a Honvédkórházban - 2014. 11. 25.

2014.11.25

„Doktor úr, a maga szíve sose fáj?”

Az éves programban és a Honvédkórházzal történ megállapodásban foglaltaknak megfelelően ismét látogatást tett a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület a kórházban, hogy az egészségügyi felvilágosító, tájékoztató sorozat keretében egy, a korosztályt is érintő előadáson vegyen részt.

A téma aktualitása mellett az tette érdekessé a mai látogatást, hogy az előadónak felkért dr. Kiss Róbert professzor, a kardiológiai osztály osztályvezető főorvosa, aki egyben a Magyar Kardiológusok Társaságának is elnöke, nem volt ismeretlen az egyesület számos tagja előtt, hisz nem csak itt találkoztak vele, hanem alanyai is voltak a professzor tevékenységének. Többen az ő keze alatt nyerték vissza egészségüket, amikor még a Szabolcs utcai kórházban dolgozott.

Előadásában összehasonlítást adott a nemzetközi és a hazai kardiológiai állapotokról, bemutatta eredményeinket, tájékoztatást adott az infarktus okairól, megelőzéséről, a rehabilitációról és az elmúlt évtizedben felállított 19 Infarktus Centrum működéséről. Szólt az orvostudomány új módszereiről és azok átvételéről a magyar egészségügyi ellátásban, a Honvédkórházban folyó ellátásról. Hasznos tanácsokkal látta el a hallgatóságot a betegség észlelésekor, majd válaszolt a részt vevők feltett kérdéseire.

A nagy figyelemmel kísért előadás után a professzor úr még a téma iránt érdeklődők számos, személyes kérdésére is válaszolt.

Erdős László nyá. ezredes

A mappában található képek előnézete Fórum a Honvédkórházban - 2014. 11. 25.