Folytattuk az egészségügyi előadássorozatot

2014.03.20

2014. március 18-án került sor - egyesületünk szervezésében, a Honvéd Kórházzal együttműködve, immár a kilencedik alkalommal - tagjaink és az érdeklődő budapesti nyugállományú katonák egészségügyi fórumára. A fórum témája az időskorúak rehabilitációjához, gondozásához és ennek intézményi feltételeihez, lehetőségeihez kapcsolódó kérdéskör volt.
Az előadást és az azt követő fórumot dr. Komócsin Márta orvos alezredes asszony, a II. Krónikus Utókezelő Osztály osztályvezető főorvosa tartotta. Főorvos asszony vetített képes előadásán megismerkedtünk a gerontológia, magyarul az öregkor kronológiai és biológiai összefüggéseivel, továbbá a geriátria, vagyis az időskori orvoslás sajátosságaival, magával az öregedés folyamata egészével, valamint az időskorban bekövetkező testi és pszichikai változásokkal. Az előadás során tájékoztatást kaptunk a Nógrádverőcei Betegotthon megszűnésének körülményeiről, a gondozottak átköltöztetéséről a budapesti Szanatórium utcai telephelyre, az itt rendelkezésre álló orvosszakmai háttér előnyeiről, a rehabilitációs és utókezelő intézmény életéről is. Az előadás során alapos ismeretet szereztünk az általuk gondozott osztály működéséről, az ápolási módszereikről és igazán eredményes gondozási munkájukról, továbbá az igényjogosultak bekerülésének szabályozott rendjéről.
Az előadás végén a főorvos asszony közvetlen munkatársai, Kökény Lászlóné százados asszony, ápolási vezető és Királyné Körmendi Krisztina főnővér társaságában válaszolt a megjelentek kérdéseire.

A mappában található képek előnézete Folytattuk az egészségügyi előadássorozatot