Koszorúzás az Idősek Napján

2013.10.03

Érdekes, meglepetésekkel tarkított rendezvényt sikerült tartanunk október elsején. Kezdődött minden a Balassi kopjafánál. Névadónk kopjafájának koszorúzását évek óta összekapcsoljuk az Idősek Napjával.

Idén a kopjafa mellett Kacsó Lajos bajtársunk mondott - anekdotákkal tarkított - érdekes megemlékezést, amiből sok részletre is fény derült a karddal és tollal egyaránt mesterien bánó névadónkról, Balassi Bálintról. A koszorúzás után rendezvényünk hagyományosan az Intarzia teremben folytatódik, ám most hírnök érkezett egy szép szőke hölgy képében és Mága Zoltán nevében kedvesen meginvitált bennünket egy pohár vörös borra, majd a hegedűvirtuóz koncertjére. A "meglepetéskoncertre" azért került sor, mert sokan lemaradtak az esti koncertről és a művész úr úgy döntött, hogy kárpótlásul tart egy délutáni előkoncertet. Igaz kisfia és leánya csak este léptek fel, de akik ott voltunk úgy gondoljuk, hogy hangulatban, csodás zenében így sem volt hiány. Köszönjük!

Persze nem maradt el a mi rendezvényünk sem, csak egy órát csúszott. Az Intarzia teremben Szekeres tbk. köszöntötte a megjelenteket, majd átadta az 1. Katonai Igazgatási Központ (melynek képviselője a rendezvény csúszása miatt már nem tudott jelen lenni) ajándékcsomagjait, és köszöntötte a meghívott kerek születésnapos egyesületi tagokat. Péter László bajtársunk időseknapi megemlékezését követően, a hagyományoknak megfelelően "saját műsorunk" következett. A válogatott, nagyon szép dalokat - igen jó hangulatot csinálva - Kálmán István adta elő, Ráthy József kíséretével.

Tartalmas, jó nap volt.

A mappában található képek előnézete Koszorúzás és megemlékezés az Idősek Napján