Közösségi ösztönzéssel a Honvédkórházban

2015.11.26

Dr. Kovács András, a Plasztikai és Égéssebészeti Osztály szakorvosa tájékoztatta a Balassi és több budapesti bajtársi egyesület érdeklődőit a kórházi osztály sajátos ellátást folytató gyógyító tevékenységéről.
Csodálkozva, s a sérülések, vagy az elhanyagoltság mértéke miatt olykor megdöbbenve láttuk a vetített képeken, a szóban megfogalmazott gondolatokban, hogy az osztály milyen sokirányú gyógyító tevékenységet folytat. Az előadás során magunkban többször végig gondoltuk, hogy hány-meg hány személynek hoznak testi - lelki gyógyulást az osztályon végzett műtétek. Javíthatják az életminőséget, egy-egy komoly műtét után – daganat, baleset – milyen jelentősen hozzájárulnak a sérült szervek funkcióinak regenerálásához, helyreállításához, s az esztétikai célú beavatkozásoknak milyen óriási szerepük van a lelki egyensúly visszanyerésében, megerősítésében.
Útravaló figyelmeztetésként jegyeztük meg a doktor úr szavait: bármilyen bőrelváltozásnál legjobb mielőbb az orvoshoz fordulni, s nyilvánvaló tünetek nélkül is évente egyszer feltétlenül mutassuk meg magunkat bőrgyógyásznak. Köszönettel fogadtuk a felajánlott konzultációs lehetőséget.
A tájékoztatón elhangzottakból, a kérdésekre adott válaszokból ismét többet tudtunk meg önmagunkról, a gyógyítás lehetőségeiről, melyért ezúton is elismerésünket és köszönetünket tolmácsoljuk a kórház vezetésének, a szakmai rejtélyekbe bennünket beavató Kovács doktor úrnak.

Pintér Ferenc ny. ezredes

A mappában található képek előnézete Fórum a Honvédkórházban - 2015. 11. 26.