Látogatás Szekszárdon

2013.11.01

2013. október 17-én Szekszárdra utaztak a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület és a Bem József Bajtársi Egyesület képviselői. Vendéglátónk a Zrínyi Miklós Honvéd Nyugállományúak Klubja bajtársi egyesület, érdekes, tartalmas programot készített elő számunkra. Durgonics János nyá. ezds., elnök és kedves felesége kísérték a csoportot.
Az érkezés utáni ismerkedést és frissítőt követően a Polgármesteri Hivatalban tettünk látogatást. Ács Rezső alpolgármester büszkén ismertette a városban eddig végrehajtott és tervezett – valóban imponáló – fejlesztéseket. Nagy János a HOHE helyi tagegyesületének elnöke a hagyományőrzésről, és ennek keretében a Bakamúzeum létrehozásáról szólt. A város nevezetességeinek megismerését a felújított I. Béla király téren kezdtük, majd következett a Vármegyeháza és – az egyik tulajdonos segítségével, kíséretében – sikerült látogatást tenni a magángyűjtők kezdeményezésére létesült Bakamúzeumban. A Babits Mihály Kulturális Központot, a város legnagyobb kulturális intézményét az igazgatóhelyettes mutatta be. 2005-től az intézményhez tartozik a felújított Művészetek Háza, mely nívós kiállításoknak, koncerteknek és rendezvényeknek ad otthont.
A kulturális programot az alpolgármester úr által is büszkén említett borászati ágazattal való gyakorlati ismerkedés követte. A csoport a tájékoztatóval és borkóstolóval összekötött finom ebédet a Frankos Borházban költötte el. Szekszárdi bajtársaink nagyon jó programot szerveztek, amit ezúton is köszönünk.

szöveg: Magócsi Zoltán, fotó: Kacsó Lajos, Kovács István és Szabó Zoltánné

A mappában található képek előnézete Látogatás Szekszárdon