Óév-búcsúztató közgyűlés

2012.12.19

Egyesületünk az előzetes programnak megfelelően 2012. december 7-én megtartotta hagyományos óév-búcsúztató közgyűlését a Honvéd Kulturális Központ Regiment éttermében.

A rendezvényre sikerrel mozgósítottak a szervezők, hiszen azon több mint 130 fő vett részt. A regisztráció mellett lehetőség volt a jövő évi tagdíj, a Bajtársi hírlevél 2013. évi előfizetési díja és kórusról készülő CD felvétel előrendelésének befizetésére. A várakozásnak megfelelő volt az érdeklődés az MH 1. Katonai Igazgatási Központ munkatársai által a rendezvénnyel párhuzamosan 09.00-től tartott kihelyezett ügyfélfogadás iránt. Köszönet nekik érte!

A rendezvény a Himnusz eléneklésével kezdődött, majd Szekeres István nyá. dandártábornok, az egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket, külön: régi szlovák barátunkat Forgács Péter nyá. ezredest, a Trencsényi Katonai Klub elnökét, a szlovák országos szövetség elnökségi tagját, Kelemen József nyá. altábornagyot, a BEOSZ elnökét, Magyar Sándor urat a HM Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály képviseletében, Szabó József ezredest, a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség toborzási és humánszolgálati osztályvezetőjét, az MH HKNYP 1. Katonai Igazgatási Központ munkatársait, Koós Gábor bajtársat, a Bem József Bajtársi Egyesület elnökét. Néma felállással emlékeztünk az év során elvesztett bajtársainkra: Bézi Richárd ny. alezredesre és Forgó Istvánnéra.

Sajnos a tervektől eltérően dr. Balogh András József alezredes, HM Jogi Főosztály, főosztályvezetője más elfoglaltság miatt nem tudott eleget tenni meghívásunknak, ezért elnökünk felkérésére Szabó József ezredes adott tájékoztatást a honvédek jogállásáról szóló törvény tervezetének helyzetéről és a nyugállományúakat érintő jövőbeni feladatokról.

A szünet után egyesületünk elnöke szólt az év során bekövetkezett és a ma még pontosan nem látható jogszabályi változásokról (civil törvény, Hjt., stb.), az újabb átszervezésekről (HM TKI, Verőcei Betegotthon, stb.), az egyesület helyzetéről (ezen belül a tagdíjfizetés és az SZJA 1 % felajánlásának fontosságáról). Méltatta a kórus munkáját, felhívta a figyelmet a legfontosabb nyugállományú fórumokra, a Bajtársi hírlevélre és az Egység újságra, illetve a 2013. évi program kiadott tervezetére, melyhez az elnökség még várja az észrevételeket. Végül megemlékezett kerek évfordulós bajtársainkról.

A rendezvény hivatalos részét színvonalas műsor zárta, melynek keretében a „Lehet egy csillaggal több?” című tehetségkutató versenyből (is) ismert Vaskó Gergely játszott a nagyon különleges ausztrál didgeridoo-n, majd Rostás Attiláné Klára csillogó hangját élvezhettük, végül Gyulai Erzsike énekelt Ráthy Józsi kíséretével az alkalomhoz és a hangulathoz illő dalokat.

A jóízű ebédet „kiscsoportos” bajtársi, baráti beszélgetés követte. (Fényképek a Galériában.)

Szerk.