Tanulmányi kirándulás Miskolcon és környékén

2011.11.07

Az éves tervünknek megfelelően 2011. október 11-én tanulmányi kirándulást tettünk Miskolcon és környékén. A jó hangulatú vonatozást követően a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában kezdtük a programot. Bagi István r. ezredes, igazgató tájékoztatást adott az iskoláról, majd megtekintettük a Rendvédelem történetét bemutató időszaki kiállítást, a szituációs és a csapatszolgálati kabinetet, illetve a tornacsarnokot. A látogatás - melynek emlékére az egyesület Balassi-plakettet adományozott az intézménynek - ízletes ebéddel zárult. Nagyon meggyőző volt az a kőkemény szakmai és fizikai kiképzés, amit az iskolában végeznek, és azt is jó volt látni, hogy az egykori Petőfi laktanya jó célokat szolgál, nem lett az enyészeté.

A nap második felében - szakavatott kísérő segítségével - a fejlődő nagyváros szépségeivel ismerkedtünk, majd (sajnos) rövid látogatást tettünk a festői Lillafüreden és Tapolcán is.

Tartalmas, szép program volt. Legyen még sok ilyenben részünk!

A Rendészeti Szakközépiskolában tett látogatásunkról kedvesen megemlékeztek az iskola honlapján. Az írás a ide_kattintva olvasható.

A mappában található képek előnézete Tanulmányút Miskolcon és környékén