A hölgyek köszöntése a Balassinál

2018.03.07

A tél „tábornokának” kürtöse már a visszavonulás – a tél elbúcsúzásának – jelét fújta meg, a tavasz tündérei is azon igyekeztek, hogy a nőnapra már jobb időjárás legyen, és a zord, hideg napokat feledve, tavaszkezdeti hangulatban köszöntsük egyesületünknél a hölgyeket. Egyesületünk vezetése most is kiemelt figyelmet fordított arra, hogy hölgy tagjainkat méltóképpen felköszöntsük, megünnepeljük a Nemzetközi Nőnap alkalmából. Az ünnepi esemény miatt, a kórus próbája is elmaradt és a termet előkészítettük (asztaldíszítés, terítés) lányaink, asszonyaink fogadására. A rendezvény kezdetére a kis tanácsterem zsúfolásig megtelt vendégekkel, a nők „csicsergésétől” hangos volt a kórus próbahelyisége. Itt valami buli lesz készülőben? - hallottam a folyosón elhaladó egyik férfi ismerősömtől. Igen, igen, itt tartjuk most a Balassi Egyesület nőnapi rendezvényét. – mondtam büszkén és folytattam a rendezvényre történő előkészületi tevékenységemet.
A nőnapi rendezvényünket, Galló István az egyesület elnöke nyitotta meg és a férfitagság nevében felköszöntötte a megjelent hölgyeket, asszonyokat. Magócsi Zoli alelnökünk, egy kis humoros, lényegre törő kiegészítéssel élt, mellyel megerősítette elnökünk köszöntő beszédét és ezzel meg is alapozta rendezvényünk hangulatát. A köszöntés után a hölgyeknek cserepes virágok kerültek átadásra. Az ünnepi műsort Wenczel Gyuri bajtársunk indította el, aki Kálmán Imre: Az ördöglovas című operettjéből, a Ma önről álmodtam c. dalt énekelte el, melyet Ráthy Józsi kísért zongora játékával. A Gyuri előadásába a hölgyek is bekapcsolódtak, így dal szövege és dallama az egész termet bejárta. A hölgyek tapssal jutalmazták előadását. Ezt követően, Rábai Németh Feri előadóművész lépett a mikrofonhoz, nyakában kedvenc gitárjával. A remek humoráról is népszerű Feri barátunk előadta - Homola Irénke által írt és Naszvagyi Vili által megzenésített – nőnapi versét. A Balassi, nőnapi közönsége ezt is nagy tapssal jutalmazta. Az ünnepi hangulatot szeretett karnagyunk Naszvagyi Vili tovább fokozta, hiszen az 1980-as években vetített: A forró szél népszerű jugoszláv tévésorozatból ismert „Surda dal”(A sad adio) dallamára nőnapi szöveget írt és ezt adta elő a hölgyek nagy örömére. Vili is hatalmas tapsot kapott. Az ünnepi hangulatot még fokozni tudtuk, hiszen Kozári Jani a kórus szólistája, De Curtis: Sorentói emlék híres olasz dalát énekelte el a tőle megszokott, fantasztikus előadásmódjában. A Jani most is hatalmas tapsot kapott a hallgatóságától.
A műsort követően, baráti beszélgetések kezdődtek el és a felköszöntött hölgyek az otthonról hozott házi süteményekkel kínálták a férfiakat. Az idei nőnapi rendezvényünk most is színvonalasra sikeredett, a résztvevő hölgyek igazán jól érezték magukat. Köszönet a szervezőknek és az előadóknak.

Sárközi Zoltán

A mappában található képek előnézete Nőnapi köszöntés - 2018