Évadzáró, köszöntésekkel

2013.06.26

Jó hangulatú évadzáró összejövetelt tartott a Balassi Kórus 2013. június 26-án, a megszokott helyen. Természetesen a kórus tagjain túl jelen voltak az egyesület elnökségének tagjai és aktív segítői is. Hagyományainknak megfelelően ez alkalommal is közösen ünnepeltük tagjaink kerek évfordulós születésnapját. Most egyesületünk alelnökére – a 70. évét betöltött – Galló István nyá. ezredesre és a 65 éves Péter László nyá. ezredesre, a HOKOSZ elnökére került sor. Rendezvényünkön, ahogy ez már szokássá vált, a köszöntötteket magas rangú vendégek is megtisztelték jelenlétükkel. Kelemen József nyá. altbgy. a BEOSZ elnöke, köszöntve az ünnepelteket, Galló Istvánnak BEOSZ Emlékérmet adott át, a Szövetséget képviselte még Daróczy Ferenc nyá. ezds., alelnök és Nagy Károly nyá. alez., a Közép-magyarországi régió vezetője. Szabó József mk. ezds. a HVK Személyzeti Csoportfőnökség osztályvezetője köszöntőjében kiemelte a sok évtizedes szakmai és emberi együttműködést. Vanyúr Tibor ezds., az MH HKNYP parancsnoka és Ignáth Tibor alezredes, az 1. Katonai Igazgatási Központ parancsnoka is meleg szavakkal és ajándékkal köszöntötte az ünnepelteket. Egyesületünk elnöke a két ünnepeltnek az egyesület új, hímzett jelvényét tartalmazó plakettet adott át.

Nem maradhatott el természetesen a nem kerek évfordulós és a névnapjukat ünneplő - nbem kevés számú - tagunk köszöntése sem. Csetényiné, Kati szokásához híven ezúttal is versbe szedte mondókáját. A kórus dalos köszöntőjét követően baráti beszélgetés mellett fogyasztottunk az asztalon lévő ételekből, italokból. Egy korábbi ígéret beváltásaként a Székesfehérváron elnyert kristályváza - jó konyakkal teletöltve - is kézről-kézre körbejárt. Hamarosan külön dalos köszöntőkre is sor került, majd, ahogy az már szokás, „körbejárt a nóta”.
Nem nagyon akartunk asztalt bontani, de minden jónak vége szakad egyszer, így bár dalból még lett volna sok, megkezdtük a nyári szünidőt. Ez természetesen csak a kórusra vonatkozik, az egyesület nem ment szabadságra.
A nyári szünetet követően a kórus augusztus 28-án folytatja a próbákat, és a felkészülést az újabb fellépésekre.

A mappában található képek előnézete Kórus évadzáró