Nagykanizsán jártunk...

2012: a generációk közötti szolidaritás éve. Ennek jegyében került sor Nagykanizsán a Honvéd Kaszinóban, április 27-én, „A zene hangjai az általános iskolától a nyugdíjaskorig” című rendezvényre.

A találkozót Dénes Sándor, a város alpolgármestere nyitotta meg. Szólt a zene és az ének szerepéről az emberi kapcsolatok elmélyítésében – a gyerekkortól a felnőttkoron keresztül egészen a nyugdíjaskorig.

A megnyitó után az énekkarok következtek. Fellépett a Rozgonyi úti Általános Iskola alsó tagozatosainak; a Honvéd Kaszinó hölgyklubjának; valamint a Honvéd Kaszinó dalcsoportjának énekkara, és igen, a Kaszinó és a helyi nyugdíjas egyesület meghívásának eleget téve ott volt a Balassi Kórus is. Rendkívül nagy élményt jelentett a kisiskolások éneklése, tiszta szép hangjuk megdobogtatta sokat hallott, próbált nagy „öregjeink” művészszívét. Szép dalokat hallottunk a hölgyektől és a vegyes dalcsoporttól. Színesítette a műsort a középiskolás korcsoportot képviselő tánccsoport nagy átéléssel előadott programja. Szerénytelenség nélkül kimondható, hogy kórusunk jól szerepelt, a kiválóan összeállított programot sikerült Zsuzsi és Vili megelégedésére előadni. Meglepetés szám is volt, Vilit a Kaszinó igazgatónője felkérte a Surda-dal előadására.

A műsort Kodály Zoltán „Háry János” című zenés művéből az „A jó lovas katonának” című dal közös eléneklése zárta, az énekkarokat Naszvagyi Vilmos vezényelte.

A találkozó végén a Honvéd Kaszinó igazgatónője, Halmos Ildikó köszönte meg a színvonalas produkciókat, majd emléklapot adott át a kórusok vezetőinek.

A végére még egy meglepetést sikerült okozni, kórusunk legújabb tagja, az ismert nótaénekes, Gyulai Erzsi énekelt néhány csodás dalt a jelenlévők nagy örömére.

Szólni kell persze arról is, hogy házigazdáink a rendezvény előtt nagy szeretettel fogadtak bennünket, kaptunk egy külön termet öltözőnek, ami el volt látva minden jóval. Az igazgatónő kiérdemelt büszkeséggel mutatta be az intézményt – egyikét a megmentett honvédségi kluboknak – amit alapítványi finanszírozásban működtetnek. Szakavatott idegenvezető kalauzolásával nézhettük meg a város nevezetességeit, aki szűkre szabott időnk ellenére igyekezett nagyon sok mindent megmutatni, az alsóvárosi Szent József templomtól a Vasemberig. A városnézés után pedig finom ebéd következett.

Köszönet mindezért vendéglátóinknak, kiemelten Halmos Ildikó igazgatónőnek és barátunknak, bajtársunknak Tarr Ernő nyugállományú alezredesnek.

Az egész napos program ellenére sem volt fáradt a csapat, mert a hazaúton végig szólt a nóta.

A mappában található képek előnézete Nagykanizsán jártunk...