VI. Katonanóta - Katonadal bemutató

2013.06.03

2013. május 31-én, szombaton került sor a Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubja által, a Szent István Emlékév jegyében, rendezett VI. Katonanóta - Katonadal bemutatóra. A találkozón kilenc kórus, ebéd után pedig hét szólista lépett fel. A "házigazda" Nőszirom Énekkar köszöntötte a volt helyőrségi klub színháztermének nézőterét zsúfolásig megtöltő résztvevőket, majd egy rövid megnyitó után megemlékezés következett a katonadalokról, és a hagyományokat őrző kórusok, dalkörök létrejöttéről. Az első fellépő a Balassi Kórus volt, katonadalokat, népdalokat és kórusműveket átfogó műsorunkat nagy tapssal fogadta a közönség. A Szombathelyről, Csórról, Iszkaszentgyörgyről, Pápáról, Szentendréről, Győrből és természetesen Székesfehérvárról érkezett kórusok színvonalas produkcióit valamennyien nagy élvezettel hallgattuk.

emleklap.jpg                                vaza.jpg

Minden résztvevő Emléklapot és egy kedves ajándékot - kis porcelán flaskát - kapott. Az Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokának ajándékát - egy nagyon szép kristályvázát - a Balassi Kórus vehette át. A rendezvényről tudósított a Székesfehérvári Városi Televízió.

A délutáni programot hagyományainknak megfelelően Zámolyon a "Pedróban" folytattuk, ahol az ízletes ebéd mellett sort kerítettünk az esedékes születés- és névnapokról történő megemlékezésre és egy kis nótázásra is.