XII. Székesfehérvári Kórusfesztivál

2019.05.25

12. alkalommal szervezte meg a Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubja a hagyományos Katonanóta – Katonadal bemutatót, ezúttal a Rákóczi év és az 1848-1849-es Szabadságharc évfordulója jegyében. A rendezvénynek idén technikai okokból nem a volt HEMO, hanem a Köfém Oktatási és Közművelődési Klubház adott nagyon kellemes otthont. A Nyugállományúak Székesfehérvári Klubjának elnöke nyitotta meg a rendezvényt, köszöntötte a megjelent szépszámú hallgatóságot és a résztvevő 16 egyesület kórusait és szólistáit, akik a nap folyamán 28 magas színvonalú műsort adtak elő. Az ebédszünet előtt azok az egyesületek, melyek a délutáni programra nem maradtak a helyszínen, átvehették az erre az alkalomra készült emléklapot és emléktárgyat, valamint a különböző ajándéktárgyakat. Immár hagyományosan ezek közé tartozik a Balassi Kórus is, hiszen évek óta Zámolyon fejezzük be – koronázzuk meg – a fehérvári fellépést. Kórusunk ezúttal a honvédelmi miniszter által felajánlott ajándékcsomagot vehette át. A rendezvény a Miniszterelnökség, a Nemzeti Együttműködési Alap, a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával valósult meg.

emzé

A továbbiakban krónikásunk, Csetényi Kati visszaemlékezését olvashatják:

majus_25.jpg

A mappában található képek előnézete XII. Székesfehérvári Kórusfesztivál