2017-ben is Balassi Farsang

2017.02.24

Újabb télbúcsúztató rendezvény a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület szervezésében

A napokban ismét télbúcsúztató rendezvény volt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Zrínyi Kampusza dísztermében. Most ezt, a Balassi Bálint Egyesület által szervezett rendezvényt a részvételükkel megtisztelték a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége Elnökségének több tagja, valamint a Bem József Bajtársi Egyesület, a Zrínyi Bólyai Nyugállományúak Klubja, a Hunyadi János Nyugállományúak Klubja, továbbá a Békefenntartók Bajtársi Egyesülete és a WATT Magiszterek Védegyletének a képviselői, prominens tagjai.

Az pedig külön öröm volt számunkra, hogy a köreinkben tisztelhettük az egyesületünknek zászlót adományozó Budapest XIII. kerület önkormányzatának néhány, az ottani kulturális életet szervező képviselőjét.

Megtisztelés volt nekünk az is, hogy a Balassi Egyesületünk szlovák baráti szervezetének Trencsényi Bajtársi Egyesülete is elküldte a rendezvényünkre Bácskai Béla urat és kedves, s csinos párját, Júliát.

Így, összességében – egyesületünk télbúcsúztató történetében - igazi rekordnak számító az, hogy mintegy 150 fős létszámmal voltunk ott ezen a hagyományos, farsangi zenés, műsoros összejövetelünkön.

A rendezvényt az Egyesületünk elnöke, Szekeres István nyá. dandártábornok nyitotta meg és kérte fel a jelenlévőket egy pezsgős koccintásra.

Ezt követően az immár 10 éves Balassi Kórusunk kitűnő énekes, humoros és versblokkos műsora volt a látvány és élmény a Zrínyi Kampusz Dísztermének a színpadán, melynek a „levezénylő” műsorvezetője Kálmán István kórustagunk, tagtársunk volt.

A jelenlévők nagy tetszésére voltak a Naszvagyi Vilmos által vezényelt dalbetétek, humoros mesemondások és egyéni énekes szólók, melyekből nem maradhattak ki a bordalok sem.

A megrendelt hideg- és meleg tálas vacsora elfogyasztása után Ráthy József és párja, a világhírű népdalénekes; Gyulai Erzsébet, valamint több kórustagunk által nyújtott zenei és énekes műsor igazán kitűnő talpalávalóval szolgált a táncolni kívánóknak, s így valódi farsangivá vált a rendezvényünk.

Tudósító: Vámosi János, BBE elnökségi tag

A mappában található képek előnézete 2017-ben is Balassi Farsang