A Balassi és a Bem Bajtársi Egyesületek újabb közös kulturális juniálisa

2016.06.17

2016. június 17-én – az előkészítő közös elnökségi ülést követően, ahol már az elnökségi tagok nemcsak a feladatokat beszélték meg, hanem az elgondolt un. speciális gulyáságyús ételmintát is megkóstolhatták – létrejött a baráti, bajtársi kerti-parti is.
A két egyesületből, valamint a meghívott Békefenntartók közösségéből mintegy 120 bajtárs és azok hozzátartozói voltak jelen a kulturális juniális programon. Meghívásunkra és örömünkre velünk volt a két Balassis, BEOSZ alelnök, Vörös és Sztanó Zsuzsika is, valamint az MH nyugdíjasok ügyeinek intézője, Bélavári Miklós százados úr.
A résztvevőket a vendéglátó egyesületek elnökei köszöntötték, majd az alkalomhoz kötődő elismerések átadására és köszöntésekre került sor. Együtt köszöntöttük a 80. születésnapját ünneplő dr. B. Nagy János ny. ezredest és a többi közeli napokban ünneplő születés és névnapos barátainkat. Ezután következett – a Bem Egyesület árnyas fákkal övezett udvarán – az igazi kulturális kerti-parti, ahol először operett-musical műsor volt, melyet Gregus Anikó művész és billentyűs kísérője szolgáltatott. Ezt az igazán kitűnő dalos válogatást követte a Bem Egyesület két tagjának az un. retro tréfás párbeszéd szösszenet sorozata, majd a Balassi Egyesület énekes-billentyűs művészpárosa, Gyulai Erzsébet és Ráthy József gondoskodott a jelenlévők igazán színvonalas szórakoztatásáról. A résztvevők örömére ezzel még nem volt vége a kulturális programnak, mert – a hallgatóság nagy megelégedésére, élőzenei kísérettel – a Balassi Egyesület több kórustagja – önálló előadóként – is megvillantotta énekművészi tudását.
A művészeti gyönyörűségeket a két, honvédségi speciális gulyáságyúban, Nagy Karcsi főzési művésztudományával készített babgulyás vacsora telítette, melyhez már az ásványvízen kívül csapolt sört és kitűnő bort is fogyaszthattak a résztvevők.
Nagyon kedves színfoltja volt a délutánnak a Bem Egyesület elnökségi tagja, Kovács Emike által előkészített és lebonyolított, igazán ötletes nyereménytárgyakból álló tombolasorsolás.
A hagyományokhoz híven ezt, az estébe nyúló kulturális kerti-partit vidám, kellemes tánccal zártuk, melyhez a zenét Ráthy Jóska szolgáltatta.

Tudósító: Vámosi János