A Balassi Kórus évzáró rendezvénye

2018.12.12

Egyesületünk immár több mint 10 éves Kórusa 2018. december 12-én tartotta az évzáró rendezvényét a Kerepesi úton lévő – próbateremként is használt – tanácsteremben. Erre a rendezvényre szokás szerint meghívást kaptak az Egyesület Elnökségének és Felügyelő Bizottságának a tagjai is.
Az is hagyomány, hogy Csetényi Katalin versbe szedett gondolatokkal köszöntötte a novemberi és decemberi névnapos és születésnapos tagjainkat, köztük kiemelten a kórus alapító tagját a – 2018. december 28-án – 90. életévét betöltő Domokos József nyugállományú ezredes bajtársunkat. Köszöntötte őt az MH KINYP képviselője, aki átadta a honvédelmi miniszter és a vezérkari főnök köszöntőjét és a KIKNYP parancsnokának ajándékát.
Természetesen köszöntötte – névreszóló Balassi pajzzsal – Galló elnök bajtárs is. Nagy örömünkre Józsi – akit egészségi állapota miatt egy ideje nélkülözünk a próbákon – el tudott jönni, és meghatottan köszönte meg a szeretetünket kifejező köszöntéseket.
Egyik legújabb tagunk Oravecz Mihály is kiérdemelt egy Balassi plakettet 70. születésnapja alkalmából.
Az is az évzáró rendezvényhez tartozik, hogy a kórus nevében megköszönjük karnagyainknak és zenei kísérőnknek az egész évben végzett munkát, majd néhányan a kiváló torkú énekeseink közül - köztük a meglepetésvendég Kálmánffy Ferenc - kis házi műsort adtak, és kellemes beszélgetés mellett elfogyasztottuk a terülj-terülj asztalon lévő szilárd és folyékony finomságokat.

Tudósító: Vámosi János

A mappában található képek előnézete Évzáró a kórusnál - 2018