Balassi koszorúzás - Idősek Napja

2014.10.02

Október 2-án, sok éve hagyománnyá vált eseményre került sor egyesületünk életében, a Honvéd Kulturális Központ udvarán megkoszorúztuk névadónk Balassi Bálint kopjafáját. Elnökünk köszöntő szavaiban méltatta a katonaköltő-óriás életét, katonai és költői nagyságát, majd kiemelte, hogy egyesületünk alapításának 25 éves, Balasi születésének 560., halálának 520. évfordulóját éljük meg idén. A köszöntő szavak után kórusunk tagja, Németh Ferenc saját szerzeményű gitárkísérettel a "Balassi imája" c. verset adta elő. Majd a koszorúzás következett, öt alapító tagunk részvételével. A koszorúzás után, ahogy az már kenni szokott a HKK Intarzia termében megemlékeztünk az Idősek világnapjáról. Sásik László ny. ezredes bajtársunk megemlékező szavait a témába vágó aktuális tájékoztatás követte. Sásik Csaba alezredes, a Személyzeti Csoportfőnökség kiemelt főtisztje ismertette az idősügyi feladatok jogszabályi hátterét és gyakorlati megvalósulását. Kiemelte a MH HKNYP és a megyei központok, irodák szerepét, megmutatta a tudnivalókat tartalmazó, közeljövőben kiadásra kerülő "Obsitos" című kiadványt (honlapunkon is hírt adtunk róla, hogy a BEOSZ honlapján elérhető...), majd kérdésekkel, illetve válaszokkal és ebből kibontakozó beszélgetéssel folytattuk. Sikeres délután volt. Kiséri-Nagy Ferenc fotói a Képgalériában láthatók.

A mappában található képek előnézete Balassi koszorúzás - Idősek Napja