Dr. Tóth Sándor nyá. ezds. köszöntése

2014.09.24

Szeptember 24-én, a próba után a kórus a szokásos (kéthavonkénti) születésnapi, névnapi köszöntéshez készülődött. A mai alkalomra egy kiemelt vendéget is vártunk. Dr. Tóth Sándor nyá. ezredes, hadtörténész 28-án tölti be 90. évét, őt is köszöntöttük. "Sanyi bácsi" az egyesület alapító tagja, sőt egyesületünk "névadója", a HM HIM Hadtörténeti Intézet nyugalmazott igazgatója, a HM HIM nyugalmazott tudományos főigazgató helyettese.
Csetényi Kati (szokásos) verses köszöntője után elnökünk méltató szavai következtek, aki kiemelte dr. Tóth Sándor bajtársunk néhány megszívlelendő gondolatát: „...szakmai vitában - bármilyen területről is legyen szó - soha nem szabad azt nézni, ki áll velem szemben, hanem csakis a tényeket”; „Legtöbbet mindenkor közvetlen elődeinktől tanulhatunk. Sikereik, kudarcaik, tragédiájuk okainak, körülményeinek megismerése és elemzése segíthet eligazodni a jelenben.”; „A jövő nálunk is a professzionalizmus felé halad. ...Ez ...nem érhető el a saját fegyvernem vagy szakszolgálat fejlődéstörténetének alapos, mélyreható ismerete nélkül.”
A nyugalmazott igazgatót volt munkahelye nevében köszöntötték vendégeink: dr. Bonhardt Attila ezredes, a HM HIM Hadtörténeti Levéltár és Irattár igazgatója, a HM HIM mb. parancsnoka, dr. Schubert Katalin százados, HM HIM Hadtörténeti Intézet szerkesztő és dr. Czigány István nyá. ezredes, hadtörténész, HM HIM Hadtörténeti Intézet nyugalmazott igazgató-helyettes.
Az ünnepeltek körülállták a tűzijátékkal díszített tortát, a kórus köszöntőt énekelt, majd elfogyasztottuk az asztalon lévő finomságokat. Minden ünnepeltnek jó egészséget kívánunk! Kiséri-Nagy Ferenc fotói a Képgalériában láthatók.

A mappában található képek előnézete Dr. Tóth Sándor nyá. ezds. 90 éves