Elbúcsúztunk Domokos József nyugállományú ezredestől

2019.08.08

A család, a barátok, a Balassi Kórus és a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület számos képviselője vett végső búcsút 2019. augusztus 8-án a Fiumei úti temetőben Domokos József nyugállományú ezredestől.
Domokos József pályafutását géplakatosként kezdte, majd 1950-ben vonult be katonai szolgálatra. Tiszti Iskolát majd katonai akadémiát végzett, később az ELTE Bölcsészettudományi Karán szerzett diplomát és főiskolai tanár, majd főtanár lett. 1983-ban történt nyugállományba helyezését követően sem hagyta abba szakmáját: feljárt a HIM levéltárába, ahol kutatott, tanulmányokat írt. 1989-ben csatlakozott az „első katonai nyugállományú egyesület”, a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület megalakításához, amelynek vezetőségi tagjaként segítette a munkáját. A vitákban, elemzésekben mindig aktív részt vállalt. Jó volt vele egy közösségben dolgozni, mert mindig végiggondolta, amit mondani-javasolni akart és értékes kezdeményezéseivel, egyesületünk és a szélesebb nyugállományú közösség megbecsült tagja volt. Szívügye volt a Balassi Kórus megalakítása, majd a próbáknak, a fellépéseknek a támogatása. Igazi élvezetet jelentett számára a kórussal eltöltött minden perc és óra, együtt örült a fellépéseket követő elismerésnek, a közönség elismerését kifejező tapsnak.
Betegen is figyelemmel kísérte közösségi életünket, amikor tudott részt vett rendezvényeinken. Különösen örömet szerzett számára, amikor 90. születésnapja alkalmából, 2018 decemberében az egyesület közössége köszöntötte őt.

Emlékét kegyelettel megőrizzük!

A mappában található képek előnézete Elbúcsúztunk Domokos József nyugállományú ezredestől