Évzáró közgyűlés - 2016. december 9.

2016.12.09

A szokásos évzáró közgyűlésre gyülekezett a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület tagsága és a meghívott vendégek 2016. december 9-én, 9 órától a MHKK Regiment éttermében.
10.00 órakor a Himnusz eléneklését követően Szekeres István ny. ddtbk., az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd megállapította, hogy a közgyűlés határozatképes. Megemlékeztünk az előző közgyűlés óta elhunyt bajtársakról, majd megtapsoltuk a kitüntetésben, elismerésben részesült bajtársainkat.
A közgyűlés megválasztotta levezető elnöknek Galló István ny. ezds. elnökhelyettest, jegyzőkönyvvezetőnek Novák Gyulánét, Jolikát, hitelesítőnek Erdős László és Vámosi János bajtársakat.
Az első napirend keretében elnökünk bejelentette, hogy 2017-ben lejár az egyesület Elnökségének és Felügyelő Bizottságának mandátuma. Ezért a 2017. május 4-ére tervezett beszámoló és vezetőségválasztó közgyűlés előkészítése érdekében szükség van Jelölő Bizottság (JB) létrehozására, amely hivatott arra, hogy javaslatot tegyen az egyesület új vezetőire. Az elnökség javaslata alapján a közgyűlés a JB elnökének: Sásik László ny. ezredest, tagjainak: Szendrői Imre ny. alezredest és Cserepes Ivánné, Marikát megválasztotta.
Az eredményes választást követően a második napirend előadója Hazuga Károly nyá. altábornagy, a BEOSZ elnöke következett, aki megismertette a közgyűlést a BEOSZ helyzetével, majd szólt a jövő terveiről, és válaszolt a kérdésekre.
Szünet után elnökünk ismertette a közgyűléssel a 2016. esztendő 2. félévének főbb tapasztalatait és vázolta a 2017. évi előzetes egyesületi tervet, kiemelten a májusi közgyűlésig terjedő időszak feladatait, amit a közgyűlés elfogadott. Tájékoztatásul kivetítésre került a 2017-ben kerek születésnapot ünneplő 41 tagtársunk neve 90 és 25 éves kor között.
A közgyűlés hivatalos napirendje után a Balassi Kórus karácsonyi dalokból összeállított műsorát hallgatták meg a jelenlévők, majd 13.00 órától az ebéd és kötetlen bajtársi beszélgetés zárta a közgyűlést.
A közgyűlés előtt a gyülekezés ideje alatt azt a videót vetítettük, amit cseh bajtársaink készítettek a nyári látogatásuk alkalmával.
A közgyűlés ideje alatt a Budapesti 1. KIK kihelyezett ügyfélszolgálatot tartott.

(szerk.)

A mappában található képek előnézete Évzáró közgyűlés