Idősek ünneplése a Balassi Bálint Bajtársi Egyesületben

2018.10.01

A 2018. évben is megköszöntöttük az Egyesületünk legidősebb tagjait a Stefánia Palota Intarzia termében.
A köszöntés - a hagyományokhoz híven – a Stefánia Palota kertjében elhelyezett Balassi Bálint emlék-kopjafánknál kezdődött. Ott az Egyesületünk méltánylandóan sok tagja jelenlétében, az elnökünk, Galló István nyá. ezredes megkoszorúzta a szoborértékű kopjafát, majd felvonultunk a palota Intarzia termébe. Ebben többen is segédkeztünk, mert sajnos néhány tagunk már csak járókerettel tud közlekedni.
Örömünkre, az Intarzia terem megtelt a meghívott idősebb korú tagjainkkal. Köztük volt az egyesületünk doyenje, a 98 éves Kurucz Anna nyugállományú alezredes, aki a Magyar Honvédség történetében az első főtiszt hölgy volt és a Honvédelmi Minisztériumban dolgozta le az aktív időszakának az utolsó 22 évét.
Természetesen, örültünk annak is, hogy ott voltak velünk többek között a 90. életévüket is meghaladott dr. Egerszegi Ferenc, Patkós Imre nyá. ezredes, Németh Lajos nyá. alezredes, valamint a 84 éves Kacsó Lajos nyá. ezredes, aki a Magyar Honvédség életéről tudósított évtizedeken keresztül.
Az Intarzia teremben a jelenlévőket az elnökünk köszöntötte, majd átadta a szót a MH 1. Katonai Igazgatási Központ mb. parancsnokának, Jóni Lászlóné őrnagy asszonynak, aki azon kívül, hogy köszöntötte a jelenlévő időskorú tagjainkat, tájékoztatást is adott a nyugállományú katonákat jelenleg érintő jogszabályi rendelkezésekről és mindenkinek adott az azokat tartalmazó un. Obsitos kiadványból egy-egy példányt.
Ezután – a kínálásokat követően – kórusunk tagjai, Ráthy József billentyűs művészünk kísérésével Gyulai Erzsébet és Vass Varga László művészek – tapsokkal megköszönt, kitűnő és nagy elismerést kiváltó műsorral – szórakoztatták a jelenlévőket.

Tudósító: Vámosi János

A mappában található képek előnézete Idősek világnapja - 2018