Látogatás a Zsinagógába

2014.04.10

Áprilisi programjainknak megfelelően, az Egyesület elnöksége a Holokauszt emlékév alkalmából 10-én látogatást szervezett a Dohány utcai Zsinagógába. A látogatáson az egyesület tagjain kívül az együttműködő budapesti bajtársi egyesületek és nyugállományú klubok nagyszámú tagja is részt vett.
Dr. Frölich Róbert főrabbi fogadott bennünket, bemutatta a Zsinagógát és a múzeumot. A bensőséges beszélgetésen sok kérdésre válaszolva mutatta be a Zsinagóga történetét, a zsidóság életét, szokásait. A múzeumban a gyűjtemény vezetőjétől szakavatott vezetésben, a tárgyi gyűjtemény élménygazdag bemutatásában részesültünk. Mélyen megérintett bennünket a budapesti zsidóság háború alatti sorsát bemutató emlékszoba megtekintése, ahol együtt emlékeztünk a 70 év előtti borzalmakra, mely intő példa a mai nemzedék számára. Külön érdekessége volt az eseménynek, hogy a főrabbi meghatottan és jó szívvel emlékezett vissza a honvédségnél eltöltött 20 évére.

A mappában található képek előnézete Látogatás a Zsinagógába