Támogassa a katonaárvákat a Toborzó Országfutás során!

2016.05.12

Az egész országot érintő váltófutás legelső futóját ünnepélyes keretek között, április 13-án indították útjára Budapestről. Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság munkatársai több mint 200 település érintésével, 27 nap alatt 2016 kilométert teljesítve, május 20-án érnek vissza a fővárosba. (A zárónapon, akik erőt és lendületet éreznek magukban, azoknak van lehetősége csatlakozni a futókhoz. A csatlakozási pontokról szóló felhívást az érdeklődők a BEOSZ honlapján olvashatják. szerk.)
A települések központjába érve a polgármesterek - a katonák teljesítménye előtt tisztelegve - díszszalagot kötnek a stafétabotra. Eddig több ezer iskolás és civil csatlakozott a megmozduláshoz, hogy együtt fussanak a katonákkal. Szinte hihetetlen az összefogás és tisztelet, amely országszerte a katonákat fogadja: nem titok, hogy neves sportolók és közéleti személyiségek is kifejezték már támogatásukat dedikált sportmezek, sportlabdák felajánlásával, sőt akadtak, akik beálltak futni is. Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke elismerése jeléül zászlószalagot köt fel csapatzászlónkra a rendezvény utolsó napján megrendezendő ünnepségen.
A parancsnokság egyik legfontosabb célja, hogy támogassa a szolgálatteljesítés közben elhunyt katonák gyermekeit, ezért a Toborzó Országfutással karitatív célokat is szeretnének megvalósítani. A rendezvény ideje alatt, egészen május 20-ig az MH Szociálpolitikai Közalapítvány a Magyar Államkincstárnál kezelt számlaszámán fogadja az adományokat. (10032000-00289304-00000017 a közlemény rovatban feltüntetendő: „TF2016katonaárvak”). A befolyt teljes összeget a katona árvák részére adják majd át ünnepélyes keretek között, a sajtó nyilvánossága előtt.
Az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ a legmagasabb összeget felajánló magánszemélyt térítésmentes hétvégi pihenéssel (maximum 4 fő részére) ajándékozza meg. Az adakozók között ezen kívül olyan neves sportrelikviákat osztanak szét, mint például a Magyar Olimpiai Bizottság által felajánlott, a magyar olimpiai csapat tagjai által aláírt sportmez, a Fehérvár AV 19; Erste Bank Eishockey Liga (EBEL) által adományozott sportmez, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia által felajánlott sportmez vagy akár a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület által adott röplabda és egy szurkolói sál. A sportereklyéket természetesen a csapattagok már korábban dedikálták, így akik a legnagyobb összeget utalják át az Alapítvány számlaszámára, azok a személyek vagy szervezetek tulajdonosai lehetnek az egyik páratlan ajándéknak.
adomany.jpg
Naponta frissülő információk a www.facebook.com/mhhknyp oldalon.

MH HKNYP