Beszámoló közgyűlés - 2018

2018.05.11

2018. május 11-én a Honvéd Kulturális Központ Regiment éttermében tartotta beszámoló közgyűlését a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület. 10.00-kor a határozatképesség megállapítását majd a Himnusz eléneklését követően Galló István nyá. ezredes, egyesületünk elnöke köszöntötte a közgyűlés résztvevőit és a meghívást elfogadó vendégeinket: Szűcs Imre ezredest, az MH KIKNYP parancsnokát, Sándor András alezredest, a HM TKKF TKO osztályvezetőjét, Magyar Sándor kormánytisztviselőt, Göcze József alezredest, az MH BHD Kulturális és Rekreációs Igazgatóság, igazgatóhelyettesét, Jóni Lászlóné őrnagyot, az MH KIKNYP 1.Katonai Ig. Kp. mb. parancsnokát, Szabó Tünde őrnagyot, az MH KIKNYP 1.Katonai Ig. Kp. érdekvédelmi részlegvezetőjét, Nagy Károly nyá. mk. alezredest, a BEOSZ Közép-magyarországi régió vezetőjét, Tömösvári Zsigmond nyá. dandártábornokot, a Felderítők Társasága elnökét, Koós Gábor nyá. alezredest, a Bem József Bajtársi Egyesület elnökét.
A közgyűlés néma felállással emlékezett meg a decemberi közgyűlés óta elhunyt Tarr József alezredesről, Wanczel Gábor alezredesről és dr. Herczeg Ottó ezredesről, egyesületünk alapító elnökéről. A közgyűlés tisztségviselőinek megválasztását és a napirend megszavazását követően a jelenlévők meghallgatták az elnökség beszámolóját Galló István elnök bajtárs előadásában, aki az egyesület körülményeinek és az elmúlt év során elvégzett munkának értékelése közben név szerint is kiemelte azokat az egyesületi, kórus és irodalmi kör tagokat, akik az átlagosnál többet tettek az eredményekért. Ennek során Naszvagyi Vilmosnénak, a kórus karnagyának virágcsokorral, Homola Csabánénak, az irodalmi kör szervezőjének ajándékkönyvvel mondott köszönetet.
A szóbeli beszámoló után kitüntetés átadására került sor. Magyar Sándor kormánytisztviselő ismertette a honvédelmi miniszter határozatát. Az Aranykor kitüntető cím ezüst fokozatát Sándor András alezredes, a HM Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Főosztály Társadalmi Kapcsolatok Osztály, osztályvezetője adta át Mile Endre nyugállományú ezredes bajtársnak.
Az átadást követően a közgyűlés terv szerint folytatta munkáját az elnökség pénzügyi beszámolójának és a közhasznúsági jelentésnek, illetve az egyesület 2018. évi program tervezetének és 2018. évi pénzügyi tervének meghallgatásával.
A munka a Felügyelő Bizottság beszámolójával folytatódott, melynek előadója Simon Béla nyá. ezredes, az FB elnöke volt. Miután beszámolt a Bizottság 2017. évi tevékenységének tapasztalatairól az FB elnöke elfogadásra javasolta a közgyűlésnek az elnökség beszámolóját és a terveket.
A hozzászólások sorát Erdős László nyá. ezredes nyitotta meg, aki ismertette a XIII. kerületben – részben az Egyesületünk kezdeményezésével is – megvalósuló I-II. világháborús emlékmű helyzetét, majd néhány, a XIII. kerületben megvalósuló rendezvény időpontját ismertette meg a jelenlévőkkel.
Mivel a hozzászólások tartalma nem kívánta meg, elmaradt az elnökség válasza, a határozathozatal következett. A Közgyűlés a BBBE 2017. évi tevékenységéről szóló elnökségi beszámolót, a BBBE 2017. évi pénzügyi beszámolóját és 2017. évi közhasznúsági jelentését, BBBE 2018. évi programját, (a hozzászólással kiegészített) munka- és rendezvénytervét, és 2018. évi pénzügyi tervét, valamint a Felügyelő Bizottság 2017. évi beszámolóját ellenszavazat és tartózkodás nélkül, egyhangúlag elfogadta.
Szünet után Szűcs Imre ezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka és Galló István nyugállományú ezredes a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület elnöke aláírta a két szervezet együttműködési megállapodását. Szűcs Imre ezredes méltatta az aláírt megállapodást, majd utalva a decemberi évzáró közgyűlésen tartott tájékoztatójára, a KINYP érdekvédelmi tevékenységére, ügyfélszolgálatára, és megújuló kommunikációjára vonatkozó néhány aktuális információt osztott meg a jelenlévőkkel.
A Közgyűlés hivatalos része ezzel befejeződött, a megjelentek baráti beszélgetés mellett láttak hozzá a jóízű ebédhez.

(szerk)

A mappában található képek előnézete Beszámoló közgyűlés - 2018