Beszámoló közgyűlés - 2019

2019.05.17

Az eredetileg 2019. május 16-ára a Honvéd Kulturális Központ Regiment éttermébe tervezett helyett, 2019. május 17-én a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Dísztermében tartotta meg beszámoló közgyűlését a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület.
10.00-kor a határozatképesség megállapítását követően Galló István nyá. ezredes, egyesületünk elnöke köszöntötte a közgyűlés résztvevőit és a meghívást elfogadó vendégeinket: Jóni Lászlóné őrnagyot, az MH KIKNYP 1.Katonai Ig. Kp. mb. parancsnokát, Nagy Károly nyá. mk. alezredest, a BEOSZ Közép-magyarországi régió vezetőjét, Tömösvári Zsigmond nyá. dandártábornokot, a Felderítők Társasága elnökét, Koós Gábor nyá. alezredest, a Bem József Bajtársi Egyesület elnökét, Varró Ferenc nyá. ezredest a Békefenntartók Bajtársi Egyesületének elnökét.
A Himnusz eléneklését követően a közgyűlés néma felállással emlékezett meg a decemberi közgyűlés óta elhunyt Patkós Imre nyá. ezredesről, egyesületünk alapító tagjáról, Németh Antal nyá. ezerdesről és Dr. Gál Andor nyá. ezredesről, egyesületünk tagjairól és Magyar Csaba nyá. alezredesről, egyesületünk pártoló tagjáról.
A közgyűlés tisztségviselőinek megválasztását és a napirend megszavazását követően a jelenlévők meghallgatták az elnökség beszámolóját, majd az elnökség pénzügyi beszámolóját és a közhasznúsági jelentést, illetve az egyesület 2019. évi program tervezetét és 2019. évi pénzügyi tervét Galló István elnök bajtárs előadásában.
A munka a Felügyelő Bizottság beszámolójával folytatódott, melynek előadója Simon Béla nyá. ezredes, az FB elnöke volt. Miután beszámolt a Bizottság 2018. évi tevékenységének tapasztalatairól az FB elnöke elfogadásra javasolta a közgyűlésnek az elnökség beszámolóját és a terveket.
A határozathozatal következett. A Közgyűlés a BBBE 2018. évi tevékenységéről szóló elnökségi beszámolót, a BBBE 2018. évi pénzügyi beszámolóját és 2018. évi közhasznúsági jelentését, BBBE 2019. évi programját, munka- és rendezvénytervét, és 2019. évi pénzügyi tervét, valamint a Felügyelő Bizottság 2018. évi beszámolóját ellenszavazat és tartózkodás nélkül, egyhangúlag elfogadta.
A Közgyűlés hivatalos részének zárásaként köszöntések következtek. A 90. éves születésnapján köszöntött Bertalan István sajnos egészségi állapota miatt nem volt jelen. Elnökünk megköszönte Naszvagyi Vilmosnak, Naszvagyi Vilmosnénak és Ráthy Józsefnek a kórusban végzett éves munkáját, Homola Csabánénak a Feltételes Megálló műsorát, Csetényi Lászlónak az elnökség tagjaként végzett munkáját és Vörös Zsuzsannának a pénzügyi elszámolásokhoz nyujtott segítségét. Balassi Emlékérmet adott át Nagy Béla nyá. ezredesnek születésnapja alkalmából.
Ezt követően a kórus bemutatta azt a műsort, amit az Abasári Katona- és Bordalfesztiválon másnap tervezett előadni, majd a megjelentek baráti beszélgetés mellett láttak hozzá a jóízű ebédhez.

(szerk)

A mappában található képek előnézete Beszámoló közgyűlés - 2019