Évzáró közgyűlés - 2017. 12. 05.

2017.12.05

2017. december 5-én tartottuk egyesületünk évzáró közgyűlését a Honvéd Kulturális Központ Regiment éttermében. Tagságunk több, mint fele ott volt a rendezvényen, így biztosítva volt a határozatképesség. A regisztrációval együtt lehetett rendezni az éves tagdíj befizetését és a Bajtársi Hírlevél meg-rendelését. Az 1. Katonai Igazgatási Központ két munkatársa kihelyezett ügyfélszolgálatot tartott a rendezvény időtartama alatt.
10 órakor Galló István az egyesület elnöke köszöntötte a jelenlévőket és meghívott vendégeinket, majd a kórus vezetésével elénekeltük a himnuszt.
A jelenlévők meghallgatták az elnökség tájékoztatóját és a 2018. évi előzetes tervet Galló elnök bajtárs előadásában, majd hozzászólások következtek, végül a Közgyűlés az elnökségi tájékoztatót egyhangú szavazással elfogadta. Ezt követően a Közgyűlés – Sárközi Zoltán bajtársunk értékes javaslataival kiegészítve – egyhangúan elfogadta a 2018. évi előzetes tervet, és felhatalmazta az Elnökséget, hogy a májusi beszámoló közgyűlésig annak alapján szervezze az egyesület programját, és a pályázatok vagy más konkrét körülmények alapján végezze el a szükséges korrekciókat.
Az elnökség javaslatot tett két bajtársunk tiszteletbeli taggá választására. A Közgyűlés egyhangú szavazással egyesületünk tiszteletbeli tagjává választotta Szakály Gábor és Szendrői Imre nyugállományú alezredeseket, akiknek a megválasztásukról szóló Emléklapot elnök bajtárs átadta.
A szavazás után Szűcs Imre ezredes úr, az MH KIKNYP parancsnoka tartott tájékoztatót az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság feladatairól, a nyugállományú katonák és igényjogosult hozzátartozóik, honvédségi nyugdíjasok érdekvédelmének aktuális kérdéseiről. A tájékoztatót számos kérdés és válasz követte, majd Szabó József ezredes, a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség Humánszolgálati Osztály, osztályvezetője – miután átadta Zsiga Tamás dandártábornok, csoportfőnök üdvözletét – adott tájékoztatást a nyugállományúakat és időskorúakat érdeklő kérdésekről és aktuális elgondolásokról.
A rendezvény hivatalos részét követően a kórus előadta Karácsonyt idéző műsorát, aminek végén Németh Ferenc adott elő egy saját dalt – nagy meglepetésre valódi mikulásnak öltözve –, ami után a Regiment étterem jóízű ebédjének elfogyasztása és kellemes beszélgetés zárta a napot.

(szerk.)

A mappában található képek előnézete Évzáró közgyűlés