Balassi - Bem kertí parti

A Balassi és a Bem Bajtársi Egyesületek újabb, hagyományos kerti partija

2015. június 19-én – immár hagyományosan – együtt ünnepelte a Bem József- és a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület a nyári időszak eljövetelét, valamint a két katonai egyesület réges-régi, érdemi és tartalmi együttműködését, a Bem József Bajtársi Egyesület székhelyén.

Mialatt Nagy Károly nyá. alezredes, a Közép-magyarországi régió vezetője a két, un. gulyáságyú bográcsban főzte az igazi magyaros székelykáposztát, sorra gyülekezett a végül mintegy 120 főre kiegészült bajtársi vendégsereg.

Az egybegyűlt vendégeket, köztük cseh nyugállományú katona barátainkat Szekeres István nyá. dandártábornok és Koós Gábor nyá. alezredes egyesületi elnökök köszöntötték. Ezután – mintegy 45 percben – a Balassi kórus „aranytorkú” szólistáinak és a Bem Egyesület művész alkatú tagjainak, majd a teljes kórusnak – nagy tetszést kiváltó – fellépése következett zenei kísérettel. A vacsorát vidám zene, tánc és tombola követte. Cseh bajtársainkkal pedig asztaltársaságunk felelevenítette népeink sok-sok éves barátságának élményeit, szolgálati életünk emlékeit, tapasztalatait.

Vámosi János

Fényképek