Fórum a Honvédkórházban - 2015. 03. 18.

A Balassi Bálint Bajtársi Egyesület a 2015. évben is folytatja a Honvédkórházzal a 2010. évben megkezdett egészségmegőrző és egészségügyi tájékoztató programját. Ennek részeként 2015. március 18-án az Egyesület és a Bem József Bajtársi Egyesület számos tagja nagy érdeklődéssel hallgatta Dr. Helfferich Frigyes PhD. orvos ezredes, osztályvezető főorvos (MH főszakorvos), a Fül-orr-gége, Fej- és Nyaksebészeti Osztály vezetőjének az „Ön jól hall, de rosszul ért?” című előadását. A fórum során a résztvevők alapos betekintést kaptak az emberi kor előrehaladtával járó halláskárosodás tényszerű okairól, annak kezelési módjairól és az azzal összefüggő számos külső és belső szervi tényezőről. A jelenlévők igen hasznos információk birtokába jutottak a gégészet aktuális problematikája kezelési lehetőségeiről is. Számukra az újdonság erejével hatott az az információ, hogy a mai orvostudomány már eljutott arra a szintre, hogy – igaz nem kis anyagi áldozatért – tudnak un. műfül beépítéseket, csiga-kiesés pótlásokat is végezni, leginkább a fiatal, halláskárosodással született honfitársainknál, a teljes minőségű életük érdekében. A nagy figyelemmel kísért előadás után a főorvos úr még a téma iránt érdeklődők számos, személyes kérdésére is válaszolt.

Vámosi János
Fotó: KNF