Székesfehérvár - 2015

2015 május 29-én került sor a 8. Székesfehérvári Katonanóta- Katonadal bemutatóra. A megnyitót követően kórusunk volt az első fellépő. Karnagyunk, Naszvagyi Vilmos énekművész egy nagyon régi, nagyon szép katonasiratóval kezdett, majd (a szabott idő miatt kihagyva az Édesanyám akkor kezdett siratni… című dalt) a Rab magyarok imádsága... (Révfy Géza), Krasznahorka büszke vára (Andrássyné Zichy Eleonóra grófnő), az Erdő, erdő, sűrű sötét erdő... (Dr. Józsa I. gyűjtése, Kecskemét), a Don-kanyarban van egy szomorú fűzfa… (Veres Benjamin, Mezőcsát B.A.Z. m.), a Buchenwaldi Riadó (Vano Muradeli, Kórus feldolgozás: Révész László) című dalok következtek. Utolsó - nagyon szép - műsorszámunkat, az Égi szent béke jöjj… (A. Dvorák: Új világ szimf.-ból részlet) című kórusművet már nem adhattuk elő, a rendezők hangosan figyelmeztettek az időre. Sajnáljuk, hogy így történt, mert nagyon jó formában volt a kórus és ez a háromszólamú dal nagyon szép befejezése lett volna a gondosan összeállított műsornak.
Természetesen a hagyományoknak megfelelően a népes közönség előtt a többi megjelent kórus és szólista is nagy sikerrel adta elő programját.

Fotó: Kiséri-Nagy Ferenc