XIII. kerületi civil szervezetek napja

2015. január 31-én rendezték az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban – immár 18. alkalommal – a kerületi civil szervezetek napját. Természetesen idén is ott voltunk. A három, már hagyományosan együttműködő egyesület – a Békefenntartók Bajtársi Egyesülete, a XIII. Kerületi Lokálpatrióták Egyesülete és a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület – egymás melletti standokon mutatkozott be. A Legszínvonalasabb stand-díj versenyben a Békefenntartók Bajtársi Egyesülete az előkelő második helyezést érte el.

Ezen a csaknem egész napos rendezvényen idén is a szokásos program szerint zajlott az élet, volt civil börze, kiállítás, civil szolgáltatók, civil-tér játékokkal, civil szakmai fórum és a végén a civil gála, ahol kórusok, színjátszók, zenészek, táncklubok mutatkoztak be. Természetesen most is fellépett kórusunk: két I. világháborús, három II. világháborús katonadallal és a „Buchenwaldi riadó” című dallal emlékeztünk meg a XX. század két világégésének áldozatairól.

Fotók: Kiséri-Nagy Ferenc, Vámosi János