2021. október 13. Feltételes megálló

2021.10.13

Hosszú kihagyás után, egész pontosan másfél év volt a szünet, újra megnyitott a Feltételes. Igaz kevés felszálló volt, de annál lelkesebb volt a csapat.
Szokás szerint Homola Irénke nyitott. Majd Kiss Zsuzsi vezetésével elindultunk. Németh Feri fergeteges cigány showja megadta az alaphangot. Majd egy új tagunk, Szabó Julika régi táncdalokkal andalította a népet. Varga Laci hozta a szokásos formáját és most sem csalódtunk benne. Ezt követően Csetényi Kati verse hangzott el a pandémia miatt némaságba burkolózott városról, Budapestről szólt, „Néma város” címmel.
Majd Kiss Zsuzsi megemlékezett az aradi vértanúkról egy szép operett részlettel. Hornyák Erika az őszről szavalt egy Zelk Zoltán verset. Pap Gyuri régi kuplékat hozott a műsorba. Mikuska Janka is dalra fakadt, szokásához híven érzelmes dalokkal szórakoztatott. Naszvagyi Zsuzsiból kibújt a zenepedagógus, és egy szép kerek előadást kaptuk Liszt Ferencről, akinek most volt a születésnapja. Utána saját gondolatait osztotta meg velünk. A sort és egyben a műsort Csetényi Kati zárta egy csodálatos nyírségi Mamuka igaz történetével.
Természetesen, mint mindig a zenei aláfestést Ráthy Józsi prezentálta. Végül egy Seres Rezső dallal búcsúztunk. A szeressük egymást gyerekek című nótát már mindenki együtt dalolta.
Nagyon biztató volt, hogy a műsorban három vadonatúj tagunk is megmutatta, hogy mit tud. Ezért úgy gondoljuk, hogy lesz utánpótlásunk. Reméljük, hogy legközelebb többen leszünk nemcsak fellépők, hanem szokás szerint hallgatók is.

CsetKa

A mappában található képek előnézete 2021. október 13. Feltételes megálló