Feltételes Megálló 2019. 10. 9-én

2019.10.09

Október 9-én, talán az utolsó gyönyörű, őszi napfényes, meleg napon ismét összegyűltünk a Feltételesben. Szokás szerint jó hangulatban töltöttük el a délutánt. A kezdő csapatnóta után Homola Irénke megnyitotta a műsort. Először megemlékeztünk az Aradi mártírokról. Csetényi Kati Ady Október 6 című versével nyitott. Kiss Zsuzsi egy kis történelmi visszatekintéssel és Huszka Jenő gyönyörű dalával „Szegény magyar nép”–pel folytatta. Kremsner József Kacsó Pongrác Rákóczi megtérésével aratott sikert. Majd Kocsis György kapta elő a gitárját és teremtett tábortűzi hangulatot. Szabó Márton saját eszmefuttatását a női nemről olvasta fel. Szlovákiából érkező vendégünk M.Nagy Laci kedves feleségéve, Margittal duettezett. Emlékeiket felidézve énekelték el az „Összecsendül két pohár” című örökzöldet. Naszvagyi Zsuzsanna elmélkedett az őszről két kis szösszenettel. Naszvagyi Vilmos Nemes Nagy Ágnes két versét zenésítette meg és adta elő. Márton Mihály is dalra fakadt. Növelve az eddig sem szomorú hangulatot, Gyulai Erzsike a szüretről és a jó borocskáról énekelt és dalra invitálta a közönséget is. Legvégül Rábai Németh Feri lépett a pódiumra, gitárjával, általa megzenésített versekkel. Először a kék Balatonról nótázott, majd Balassi imáját dalolta el. Az egész műsor zenei aláfestéséről Ráthy Józsi gondoskodott. Zárásként a már megszokott felhívás hangzott el. Mégpedig „Szeressük egymást gyerekek” Ez a felhívás majdnem felesleges, hiszen mi nagyon szeretjük egymást.

Csetényi Kati

A mappában található képek előnézete Feltételes Megálló 2019. 10. 9-én