Rendhagyó feltételes

2020.03.11

Katona vagyok én címmel rendhagyó műsort adott a feltételes csapata. Azért volt rendhagyó, mert most egy megadott téma köré épült fel a műsor. Mégpedig a Magyar Honvédség megalakulásának 172. évfordulójára. Most nem voltak külsős fellépők csak a saját csapat, kiegészülve a Balassi kórus néhány tagjával. Kiss Zsuzsa válogatta, szerkesztette, az ő rendezését dicséri a műsor. Nagyon színvonalas előadás jött össze, összefoglalva 1848-tól napjainkig a katonaság történetét. Népdalokkal, katonanótákkal, és klasszikus zeneművekből vett részletekkel, versekkel tarkítva, és még egy kis katonahumort is becsempésztünk a műsorba. Meglepetésvendégként Pánti Anna az opera nagykövete is fellépett. Nagyon szép, saját versének elmondása után Erkel Ferenc Hunyadi László című operájából énekelte el Szilágyi Erzsébet álom áriáját. Azért nem tagadtuk meg magunkat, mert pici saját prózát és dalt is bemutattunk a műsorban. Homola Irénke két saját versét a Magyar honvéd és A háború üzenete címűt mondta el. Csetényi Kati a Vég című novelláját olvasta fel. Németh Feri saját megzenésített versel rukkolt ki, gitár kísérettel. Sárközi Zoli is saját dallal szerepelt és a leszerelés örömeiről énekelt. Fellépők voltak: Naszvagyi Vilmos, Kálmán István, Kozári János, Kremsner József, Katranitz László, Márton Mihály, Wetzel György, Homola Irénke, Kiss Zsuzsa, Gyulai Erzsike, Meizner Magdi, Németh Ferenc, Sárközi Zoli, Csetényi Kati. Zongorán kísért, mint mindig, Ráthy József. A járvány-fenyegetés ellenére szép számmal jelenlévő közönség nagy tapssal jutalmazta meg a műsorunkat.

Csetényi Kati

A mappában található képek előnézete Rendhagyó feltételes