Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Alapokmányok

Cikkek

Várunk tagjaink sorába! Belépési nyilatkozat.

2019.02.26

Alapszabályunk értelmében az egyesület tagja lehet az, aki: a célkitűzéseket, illetőleg az Alapszabályban foglaltakat elfogadja; a bajtársiasság alapján közösséget, illetve szolidaritást vállal az egyesület többi tagjával, és kész részt venni az önsegélyezés megszervezésében; az egyesületet anyagilag támogatja.
Az egyesületi tagság a belépési nyilatkozat elfogadásával keletkezik. A belépési nyilatkozatot az elnökséghez kell benyújtani.
A belépési nyilatkozat letöltése.

 

Adatvédelmi - adatkezelési szabályzat

2018.05.25

Tisztelt Bajtársak, Érdeklődők!

A Balassi Bálint Bajtársi Egyesület elnöksége az Egyesületben megvalósuló adatkezelésre vonatkozóan új adatvédelmi-adatkezelési szabályzatot fogadott el, amely megfelel a 2011. évi CXII. törvény (az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról), valamint az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendelete (a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról) - mára közismert nevén GDPR -, előírásainak. A szabályzatot, az adatkezelésre vonatkozó tájékoztatási kötelezettségnek eleget téve, közzétesszük honlapunkon.

 

 

Alapszabály, hatályos

2016.06.15

Az Egyesület 2015. december 11-i közgyűlése által - az 1/2015. számú határozattal - elfogadott Alapszabály .

 

Alakuló ülés jegyzőkönyve

1989.11.20

1989 szeptemberében megalakult – az akkori elnevezéssel – a „Budapesti 1. sz. Bajtársi Érdekvédelmi Egyesület” ideiglenes szervező-, majd október elején a „Jelölést előkészítő bizottság”. Az előkészítő bizottság az alakuló közgyűlést 1989. november 20-ára – a Hadtörténeti Intézet és Múzeumba – hívta össze. Az alakuló közgyűlés megvitatta az előkészített alapszabályt és néhány módosítással - ezek között az alakuló egyesület nevének Balassi Bálint Bajtársi Egyesület-re történő változtatással - elfogadta azt. Az alakuló ülés jegyzőkönyve ide kattintva olvasható, letölthető.