Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Védelempolitikai fórum két bajtársi egyesület közös szervezésében

2014.01.28

2014. január 28-án a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület, a Békefenntartók Bajtársi Egyesülete közös védelempolitikai fórumot tartott. A rendezvény előadója Dr. Csejtei István nyugalmazott nagykövet, a Magyar Külügyi Társaság elnöke volt. A nagykövet úr – aki többek között - Izraelben, Libanonban és Szíriában is volt diplomata, az előadása során bemutatta a Közel-Keleti térség válsághelyzetének okait, összefüggéseit, lehetséges megoldásának kereteit és arra is rámutatott, hogy a világban milyen nagy un. erőpolitikai átrendeződéseknek lehetünk szemtanúi a XXI. század jelen időszakában.

Az előadó mondadója végén áttekintette az Európai Unió Európai Tanácsának 2013. december 19-20 közötti ülése főbb következtetéseit a közös biztonság- és védelempolitikai elvekről, a válságkezelő missziók tevékenysége eredményességéről, a közös katonai képességek fejlesztésének a szükségességéről, valamint Európa védelmi iparának megerősítése indokoltságáról.
 
 
A fórum végén a hallgatóság körében felmerült kérdésekre kaptunk választ, majd Hanuska Miklós nyá. alezredes, a közös rendezvény moderátora, a Magyar Honvédséget szimbolizáló emlékplakettel köszönte meg az előadó közreműködését.
 
Vámosi János nyá. alez.
 

A mappában található képek előnézete Védelempolitikai fórum