Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Balassi Kórus

Cikkek

Gyere a Balassi Kórusba

2018.05.25

szorolap_2018.jpg

Eldöntötte? Be szeretne lépni?

Innen letöltheti a belépési nyilatkozatot .

Köszönjük.

 

 

Májusi programok

2018.04.28

A Kórus faliújságjának létrehozásával egyidejüleg itt a honlapon is közzétesszük a faliújságon megjelenő információkat. Május hónapra a következőkre hívjuk fel a figyelmet:

KÖZGYŰLÉS,

ABASÁR,

SZÉKESFEHÉRVÁR,

TÉRZENE

 

A hölgyek köszöntése a Balassinál

2018.03.07

dsc_0004.jpg A tél „tábornokának” kürtöse már a visszavonulás – a tél elbúcsúzásának – jelét fújta meg, a tavasz tündérei is azon igyekeztek, hogy a nőnapra már jobb időjárás legyen, és a zord, hideg napokat feledve, tavaszkezdeti hangulatban köszöntsük egyesületünknél a hölgyeket. Tovább... .

 

Tíz éves a Balassi Kórus

2017.10.27

dsc_0150.jpg 2017. október 27-én ünnepeltük meg egyesületünk számos elismerő díjjal rendelkező Kórusának 10. születésnapját a Stefánia Palotában. A rendezvény díszvendége volt dr. Holló József Ferenc nyugállományú altábornagy, miniszteri biztos, és azt megtisztelték jelenlétükkel a XIII. kerület és több bajtársi egyesület vezetői, képviselői. Örömünkre szolgált, hogy a jubileumi rendezvény telt házat vonzott. Tovább... .

 

Őszi tervek a kórusban

2017.09.09

A közeljövő két legfontosabb feladata a kórus számára, amire a nyári szünet után "kipihenten" teljes bedobással készülnünk kell:

  • részt veszünk a BEOSZ idei kórustalálkozóján, az első fellépésünk helyszínén Marcaliban;
  • a Marcali találkozó után egy hónappal tartjuk a kórus megalakulásának 10 éves évfordulóját a Stefánia Palotában.
 

Köszöntések a kórus évadzáróján

2017.06.28

dsc_0121.jpg A 90 éves Patkós Imrét köszöntöttük.

Régi hagyományunk szerint kórusunk a nyári szünet előtti utolsó próbán évadzáró rendezvényt tart. Ugyancsak hagyománnyá vált, hogy ezt az alkalmat összekötjük a születés és névnapi köszöntésekkel. Idén június 28-ra esett ez a nap. Tovább... .

 

 

Emlékműsor Arany Jánosról

2017.04.06

dsc_0055.jpg 2017. április 6-án, a XIII. kerületi Civilek Házában ismét sikerült megvalósítani egy komoly kihívást jelentő feladatot Egyesületünk kórusának és zenés irodalmi körének, a Feltételes Megállónak. Emlékezzünk meg egy közös zenés-verses műsorral Arany János születésének 200. évfordulójáról – szólt a kihívás. Tovább... .

 

Balassi Kórus az MH EK ünnepi állománygyűlésén

2017.03.14

dsc_0169.jpg A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ ünnepi állománygyűlésén a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület kórusának erre az alkalomra összeállított műsorát hallhatta a meghívott közönség. Tovább... .

 

 

Születés- és névnapok - 10. 14.

2015.10.14

A BBBE kórusa az egyesületi és saját hagyományaihoz híven megtartotta a nyári szünet miatt elmaradt születés- és névnapokat. Tovább ...

 

Balassi Kórus - a Magyar Dal Napja

2015.09.25

A Balassi Bálint Bajtársi Egyesület szervezésében a Balassi Kórus nép- és katonadalokból álló műsorral köszöntötte, a Magyar Dal Napját 2015. szeptember 16-án a Stefánia Palota, gróf Eszterházy Mihály termében. A népdalblokk előtt Naszvagyi Vilmos a kórus karnagya idézte fel a magyar népdal szerepét, jelentőségét a magyar kultúrában, majd Kun Szabó István vezérőrnagy, helyettes államtitkár szólt a katonadalnak a honvédség életében betöltött szerepéről, amit katonadalok és szólók követtek. A nagy tetszést kiváltó műsort követően izletes vacsora várta azokat, akik a szép dal mellett az ízeknek is hódolni kívántak. A képeket az érdeklődők a galériában találják, a rendezvényről beszámolt a honvedelem.hu is.