Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Észrevételek, javaslatok az egyesületi programokhoz

2015.03.19

Új témát indítottam, ahol mindenki leírhatja - amint a címből is kiderül - az egyesület programjaival kapcsolatos véleményét, javaslatát. Ha lesz ilyen - és építő szándékú lesz -, az talán közös tevékenységünk jobbítására, közösségünk épülésére is szolgálhat.

Szerk

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Őszi találkozó a nemzetközi kapcsolatok építése jegyében.

(Sztanó, 2015.10.14 13:45)

Itt az ősz, mit tegyen egy nyugdíjas egyesületi tag, hát baráti találkozóra indul. A Balassi Bálint Bajtársi Egyesület tagjaként volt szerencsém Csehország egyik legszebb városában (Morvaország hajdani fővárosában) Olomoucben tölteni néhány napot. A teljes rendezvény két szervezet (a Szlovák Katonák Szövetsége Trencséni Klubja és a Cseh Hadsereg Katonáinak Egyesülete Olomouci Nyugállományúak Klubja) meghívására két helyszínen Trencsénben és Olomoucben eltérő programokkal zajlott. (Trencsénben már élő együttműködés alapján történt a találkozó, míg Olomoucben e látogatás keretében került sor az együttműködési megállapodás véglegesítésére.) Vendéglátóink (Cseh Hadsereg Katonáinak Egyesülete Olomouci Nyugállományúak Klubja) igazán kitettek magukért. Egy egész napos utazás és „némi késés” után az első baráti vacsora nagyon jó hangulatban telt el. A protokolláris köszöntések után, kedves meglepetésként mindenkinek átadtak egy apró turisztikai ajándékcsomagot, majd a szokásos barátságos mosolygás helyett, rövid időn belül egy fesztelen közös „énekes beszélgetés” részesei lettünk. Az ezt kővető két napon az ottani egyesület vezetői fáradhatatlanul kísérték csoportunkat, hogy a várost és környékét is megismerhessük. Ennek jegyében először a várostól néhány kilométerre lévő Szent-Domb (Svaty Kopeček) Bazilikát látogattuk meg, majd Olomouc szépen rendben tartott belvárosi utcái mellett néhány kiemelt nevezetességet is sikerült megnézni, így a Szent-Vencel székesegyházat és környékét, a gyönyörűséges érseki palotát és annak belső részeit, egy csodálatos műemléképületet (Hradisko kolostor) melyben ma is működő kórház van és természetesen a város főterén lévő csillagászati órát. Természetesen, mint ilyenkor mindig, voltak zökkenőink, de ezek lesznek majd azok a különleges élmények, melyre még évek múlva is emlékezni fogunk. Köszönet vendéglátóinknak, hogy ott tartózkodásunkat emlékezetessé tették, továbbá a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület szervező gárdájának, hogy munkájukkal hozzá járultak a látogatás lebonyolításához.

Sajnálom, hogy nem voltam ott a fülész-témánál

(Magócsi Zoltán, 2015.03.19 15:13)

Mindjárt meg is kezdem a sort. Nagyon sajnálom, hogy rosszul tervezetem a dolgaimat, ezért nem lehettem ott a hallásproblémákról szóló konzultáción. Az előzmények ismeretében ez is biztosan nagyon érdekes volt, nekem ráadásul nem is jött volna rosszul. Folytassuk.