Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Nyitóoldal

Cikkek

Elbúcsúztunk Mikuska Jankától

2022.09.13

janka_elokep.jpg 2022. szeptember 13-án 12.45 órakor az Új Köztemető szóróparcellájánál a családtagok, hozzátartozók, barátok, ismerősök mély részvét mellett kísérték utolsó útjára Mikuska Jankát, a Balassi Egyesület, a kórus, az irodalmi kör felejthetetlen tagját. Tovább...

 

Meghívó Egerbe

2022.08.24

Tisztelt Bajtársak!

A Tiszta Égbolt Bajtársi Egyesület az együttműködési megállapodásunk értelmében megosztja velünk a 2022. szeptember 21-én Eger város nevezetességeinek megtekintésére tervezett egynapos látogatás lehetőségét. Aki egyesületünk tagjai közül részt kíván venni az utazáson, kérjük szeptember 1-ig a bbbe.1989@gmail.com e-mail címen jelezze. A program részletei ide kattintva olvashatók.

 

BEOSZ III. Országos Katonadal Találkozó

2022.07.28

elokep_20220728_szolnok_beosz_katonadal_fesztival.jpg 2022. július 28-án harmadik alkalommal rendezte meg a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége az Országos Kórusfesztivál és Katonadal Találkozót, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison. Tovább...

 

Elhunyt Rácz Sándor nyugállományú altábornagy

2022.07.28

racz_sandor_500.jpg

Egyesületünk alapító tagja volt. 2020. októberben a Covid egy rövid szünetében személyesen köszöntöttük 95. születésnapja alkalmából.

Tisztelt Altábornagy Úr, Kedves Sándor
nyugodj békében.

BBBE elnöksége

 

Elhunyt Németh Lajos nyugállományú alezredes

2022.07.23

nemethl_gyaszert.jpg

nemeth_l_gyasz_120.jpg Egyesületünk alapító tagja volt. Február 21-én jó hangulatú elnökségi ülésen köszöntöttük 95. születésnapja alkalmából.

Tisztelt Alezredes Úr, Kedves Lajos nyugodj békében.

BBBE elnöksége

 

Gyászértesítő - Mikuska Janka

2022.07.20

gyaszjel_mikuska_janka_505.jpg

 

Elhunyt Mikuska Janka

2022.07.12

janka_20210724_keret.jpg Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Kórusunk és Irodalmi körünk felejthetetlen tagja Mikuska Janka 2022. július 8-án, életének 74. évében elhunyt. Temetéséről a család később ad tájékoztatást.

Drága Janka nyugodj békében!

 

Kórusunk karnagyának, Naszvagyi Vilmosné, Zsuzsannának szívből jövő soraival búcsúzunk Jankától:

Utolsó üzenetem még ez volt (2022-07-07., Csütörtök, sms):
Drága Janka!
Aggódunk érted! Nem hívsz és nem veszed fel senkinek a telefonját! Mi van veled? Valahogy jelezz felénk, hogylétedről! Puszi Zsuzsi, Vili

Talán valamit megéreztem, de nem hittem el. (A lélek akkor már nem volt velünk. Másnap 8-án szép csendesen elhagyta a földi létet.) De még mindig nem hittem az érzésnek, hogy nagy baj lehet, és vasárnap, kora délután is izgatottan hívtam. Nem kapcsolható... ahogy hosszú napok óta is történt. Majd két óra múlva kaptam a nagyon lesújtó hírt. A mindig mosolygós, jó lelkű, mindenkihez kedvesen, segítőkészen odaforduló JANKA már csak emlékeinkben él tovább!
Különleges egyéniségét, lassan fogadták el, de, aki megismerte, megérezte a feléje áradó önzetlen szeretetet és a tehetséget. Köszönjük, hogy velünk voltál! Aki ismert és megértette egyéniségedet, soha sem felejt el! Szívünkben őrzünk tovább!
Janka színes, mély lelkületét verseiben, énekelt dalainak előadásmódjában tapasztalhattuk meg. Egyéniségét, egy gyönyörű hazafias versében is nyomon követhetjük. - Fehér Sólyom drága könnye... (részlet)
„Fehér Sólyom szobra itt állok Előtted,
Kőszemedben látom igaz tekinteted...
Kőszíved megdobban, s azt súgja énnekem,
Mondjam el kérésem, kicsiny üzenetem...
Fehér Sólyom repülj, repüld át a földet,
Gyógyító könnyeddel gyógyítsd meg e népet,
Hullajtsd rá könnyeid áldott Magyar népre,
Légy gyógyír mindenkor megsebzett lelkére...
Add, hogy megtalálja Magyarok Istenét,
Magyarok szívének igaz szeretetét,
Éljenek akárhol széles e világban,
Érezzék, hogy sorsuk itt élhet, egyedül,
EBBEN A HAZÁBAN...”
Akinek ilyen csodálatos sorok megfogannak a lelkében, az csakis egy sugárzó Szeretet-ember lehet. Amilyen Janka valójában volt. Lelkével a fehér sólyom már messzire szállt, mosolyog, mert, Ő már jó helyen van. Nyugodjon békében!

 

Családi és nyílt nap a Petőfi laktanyában

2022.06.30

bhd_bbbe_elokep.jpg

Július 2-án szombaton családi és nyílt napot rendez a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár a Petőfi laktanyában (1118 Budapest, Budaörsi út 49-53.). A belépés ingyenes, de helyszíni regisztrációhoz kötött. Tovább...

 

Jótékonysági est a Magyar Egészségügy Napja alkalmából

2022.06.26

elokep_505.jpg

Legyen ott mindenki, aki tud! Részletek...

 

A „kerti parti” juniálison írták alá az együttműködési dokumentumot

2022.06.24

elokep.jpg Június 24-én ismét sikerült megtartani a már hagyományosnak számító, és mindig maximális részvételi létszámmal lebonyolított Bem – Balassi juniálist. Derült égbolt, kellemes nyári meleg, vacsorához most is gondosan megterített asztalok várták a minden évben kiemelt esemény résztvevőit, akiknek létszáma ezúttal sem maradt el a százhúsz főtől. Tovább...

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Következő »