Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Nyitóoldal

Cikkek

Gidófalvy Lajos posztumusz ezredesre emlékeztünk

2022.01.08

elokep_bbbe.jpg Katonai tiszteletadással emlékeztek Angyalföldön Gidófalvy Lajos posztumusz ezredesre, a róla elnevezett katonai lakótelepen elhelyezett emléktáblánál. Ahogy a beszédben is elhangzott: születésének 121. és hősi halálának 77. évfordulóján emlékezzünk a hős parancsnokra, aki egész életével és hősi halálával is hazáját, az emberiség igaz ügyét szolgálta. A járványhelyzet szabályainak betartásával összegyűlt jelentős számú emlékező között volt a Választókerület Országgyűlési képviselője, a kerület polgármestere, alpolgármestere, képviselője, a MEASZ országos és helyi szervezetének képviselői, a BEOSZ, a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület, a Bem József Bajtásri Egyesület, a HTBK, a Tiszta Égbolt BE, a XIII. kerületi LPE, az Angyalföld Polgárőr Szervezet, a HOKOSZ és a Gidófalvy Emlékbizottság képviselői és több helyi lakos. Tovább...

 

Év végi köszöntés

2021.12.29

 Sokan gondolhatják, hogy most egy szilveszteri köszöntő következik, de nem. A karácsonyi és újévi egyesületi köszöntőt kitettük a honlapra és mindenki megkapta postai úton egy tartalmas levél végén. Ez a cikk arról szól, hogy a 2021. év legvégén, 29-én is köszönthettünk kerek születésnapot ünneplő bajtársunkat. Mivel sem az irodában, sem más módos a személyes találkozást nem sikerült megoldani a két ünnepelt - dr. Kovács István nyugállományú alezredes és dr. Pordán János nyugállományú vezérőrnagy - postán kapta meg a névre szóló díszes egyesületi emlékplakettet 90. születésnapjuk alkalmából, de reméljük sikerült örömöt okoznunk a köszöntéssel!

pezsgo.jpg

Boldog születésnapot!

 

Utolsó munkanap az irodában, köszöntéssel

2021.12.21

Feltehetően ez évben utoljára találkozott néhány elnökségi tag az irodában december 21-én. Át kellett nézni a számlákat, meg kellett tervezni az év végi és a januári kerek születésnaposok köszöntését, illetve a január eleji rendezvények - pl.: Gidófalvy Emléktábla koszorúzása, pályázat elszámolása - lebonyolítását. Ez ismét alkalmat teremtett arra, hogy újabb kerek születésnapost, ezúttal a december 22-én született Nagyné Csizmás Erzsébetet köszöntsük. Galló István az egyesület elnöke köszöntötte az ünnepeltet a szép virágcsokorral és egy kis ajándékkal. A köszöntés után jót beszélgettünk, a személyes dolgok és az előttünk álló ünnepek mellett a már említett egyesületi feladatokról is.

01_02_20211221.jpg

03_04_20211221.jpg

Boldog születésnapot!

 

Újabb köszöntés december 15-én

2021.12.15

homolai.jpg Ismét összejöttünk néhányan az irodában - egyebek között a tagjainknak szóló év végi levél postázásának előkészítése érdekében. Ez jó alkalom volt arra is, hogy újabb kerek születésnapost köszöntsünk. Ezért december 15-én meghívtuk Homola Irénkét, aki 16-án tölti be azt a bizonyos kerek születésnapot. Galló István az egyesület elnöke mondta a köszöntőt és adta át a virágcsokrot és a névre szóló bronz emlékplakettet, amivel a születésnap köszöntése mellett megköszönte Irénke munkáját az irodalmi kör élén és a kórusban. A köszöntés után jót beszélgettünk a Homola házaspárral - hiszen Irénkét természetesen elkísérte Homola Csaba dandártábornok is, aki múlhatatlan érdemeket szerzett és reméljük még szerez egyesületünk támogatóinak felkutatásában - ki mivel tölti a mostani kényszerű szünetet, milyen terveink vannak.

Boldog születésnapot!

 

Kerek születésnapost köszöntöttünk december 7-én

2021.12.07

Megállapodásunk értelmében a járványhelyzet miatt teljes elnökségi ülést nem tartunk, de az elnökség néhány tagja időről‑időre találkozik, hogy egyeztesse a feladatokat, véglegesítsen egy‑egy pályázati beszámolót stb. Ilyen részleges találkozásra került sor december 7‑én is, amire meghívtuk Kopasz Jenő nyugállományú dandártábornok bajtársunkat, aki december 6-án töltötte be 75. életévét. A köszöntőt elnökünk mondta, és egyben átadta az ünnepeltnek a születésnapi emlékplakettet és koccintottunk az alkoholmentes Törley pezsgővel. A baráti beszélgetés közben tábornok úr érdeklődött a BEOSZ eszközpályázat eredményéről, mi pedig tájékoztattuk a részletekről és megmutattuk a veszélyhelyzet lecsengésekor újrainduló számítógépes tanfolyamhoz és más prezentációs célokra beszerzett televíziót.

20211207_01_02.jpg

20211207_03_04.jpg

Boldog születésnapot!

 

Elbúcsúztunk Gyulai Erzsitől

2021.11.25

elokep.jpg 2021. november 25-én 11.00 órakor a Kistarcsai temető ravatalozójában a családtagok, a hozzátartozók, Ráthy József, aki az utolsó 11 évben szerető társa volt, a barátok, ismerősök mély részvét mellett kísérték utolsó útjára Gyulai Erzsit, a felejthetetlen "bátaszéki lányt". Tovább...

 

Elbúcsúztunk dr. Csabai Károly nyugállományú ezredestől

2021.11.24

elokep.jpg 2021. november 24-én 13.00 órakor a Farkasréti temető K ravatalozójában (Hóvirág utca) katonai tiszteletadással a családtagok, a hozzátartozók, Piroska, aki az utolsó 21 évben szerető, hű társa volt, a barátok, ismerősök, valamint a Balassi Egyesület képviselői mély részvét mellett kísérték utolsó útjára dr. Csabai Károly ezredest, a Katonai szolgálat halottját.
A gyászszertartás keretében dr. Báthy Sándor, a Közszolgálati Egyetem professzor emeritusza búcsúzott Csabai Károlytól, egykori munkatársától - példaképétől - aki nagyon sikeres pályát futott be a Néphadsereg hadtáp szolgálatának különböző posztjain, majd egy baleset miatt a Vezérkar Mozgósítási és Hadkiegészítési Csoportfőnökség M. törzs parancsnokaként. Eredeti szakmájától nem távolodott el, az egyetemen közreműködött a doktorandusz képzésben.
A Balassi Bálint Bajtársi Egyesület tagjaként amíg tudott aktívan részt vett minden rendezvényen, hozzászólásaival gazdagította a fórumok és csapatlátogatások programját. A Balassi Egyesületet négyen az egykori csoportfőnökséget ketten képviseltük a részvétnyilvánítók között.

Tisztelt Ezredes Úr, Kedves Károly nyugodj békében!

emzé

 

2021-ben is Gyertyagyújtási akció

2021.11.11

elokep.jpg Ebben az évben immár XII. alkalommal került megtartásra november 11-én 11 óra 11 perckor a Nemzetközi gyertyagyújtási akció. Koszorúzással és mécses gyújtásával emlékeztek a Csángó lakótelepen lévő világháborús emlékműnél az elesett katonákra a civil szervezetek képviselői és a megjelent kerületi lakosok. Tovább...

 

Elbúcsúztunk Sasvári Ferenc nyugállományú ezredestől

2021.11.10

elokep.jpg 2021. november 10-én az Óbudai temetőben a családtagok, a hozzátartozók, a barátok, a volt munkatársak, valamint a Balassi Egyesület képviselői mély részvét mellett kísérték utolsó útjára Sasvári Ferenc ezredest az egykori Zrínyi Miklós Katonai Akadémia Társadalomtudományi Tanszék vezetőjét.
A gyászszertartás keretében Szekeres István ny. dandártábornok búcsúzott Sasvári Ferenctől, akit a jelenlévők egyházi szertartás mellett katonai tiszteletadással, a Katonai szolgálat halottjaként kísértek végső nyughelyére.

Tisztelt Ezredes Úr, Kedves Feri nyugodj békében!

emzé

 

Nem múlnak ők el

2021.10.31

gyertya_400_278.jpg

 

 „Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek,
  Hiába szállnak árnyak, álmok, évek."
                                  (Juhász Gyula)

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Következő »