2021-ben is Gyertyagyújtási akció

2021.11.11

Ebben az évben immár XII. alkalommal került megtartásra november 11-én 11 óra 11 perckor a Nemzetközi gyertyagyújtási akció. Koszorúzással és mécses gyújtásával emlékeztek a Csángó lakótelepen lévő világháborús emlékműnél az elesett katonákra a civil szervezetek képviselői és a megjelent kerületi lakosok. Az emlékmű felállítását kezdeményező 12 civil szervezet közül hat szervezet
az Angyalföldi Polgárőrszervezet,
a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület,
a XIII. Kerületi Lokálpatrióták Egyesülete
a Gidófalvy Emlékbizottság,
a MEASZ XIII. Kerületi Szervezete és
a Tiszta Égbolt Bajtársi Egyesület, képviselői vettek részt az I. világháború befejezésének 103. évfordulója alkalmából tartott, immár hagyományosnak mondható rendezvényen.

emzé

elokep.jpg A novemberi gyertyagyújtási akció a Krajczáros Alapítvány kezdeményezésének köszönhetően ma már egyre szélesebb körben mozgósító erejű. A Szövetség elnöksége ebben az évben is a budapesti Városmajorban, a Tábori vadászok emlékművénél rótta le tiszteletét. A megemlékezésen Hazuga Károly nyá. altábornagy, a BEOSZ elnöke – aki évek óta az esemény egyik védnöke – mondta el emlékező gondolatait... tovább a BEOSZ honlapjára

.

A mappában található képek előnézete 2021-ben is Gyertyagyújtási akció