Bringával a munkába, az iskolába; Bringás reggeli

2022.09.16

Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampánya, az Európai Mobilitási Hét keretében (szeptember 16-22 között) megtartott rendezvény keretében, „Bringával a munkába és iskolába” jelmondattal, egy bringás reggelire invitálta a XIII. kerületben az Önkormányzat mellett a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület, a XIII. kerületi Lokálpatrióták Egyesülete, valamint az Angyalföld Polgárőr Szervezet, a munkába, iskolába menő kerékpározókat, rollerezőket.

bringas_reggeli_1.jpg

Két helyszínen a Honvéd Kórháznál a Papp Károly-Szegedi (Gömb) utca sarkán és a Duna-teraszon várták az egyesületek tagjai a kerület kerékpár útjain arra kerekezőket reggelivel és frissítővel, valamint az erre a napra készíttetett kitűzővel. Ezzel egyidőben a XIII. kerületi Önkormányzat három helyszínen, a Jászai Mari téren, Lehel csarnok (Bulcsú utca felőli oldalán) és a Szegedi úti rendelőnél gyümölccsel kínálta az arra kerekezőket.

bringas_reggeli_2.jpg

Mivel az időjárás is kedvező volt, meglepően sok kerekező lepte el útjainkat, ahol nem csak a kerület lakóival, hanem a szomszédos kerületből jövőkkel is lehetett találkozni. A kerékpáron közlekedők mellett, egyre több elektromos rollerrel közlekedő használta ki jó időt, indultak munkába, örömmel konstatálva, a jó színvonalú kerékpár utakat és azt a szíves vendéglátást, amit az egyesületek, az Önkormányzat biztosítottak nekik útjuk során.

bringas_reggeli_3.jpg

Erdős László, a Polgárőr szervezet alelnöke,
a XIII. kerületi Lokálpatrióták és
a Balassi Bálint Bajtársi Egyesületek tagja.
Fotó: Erdős László, Neiser Ferenc További fotók...