Elbúcsúztunk Dr. Somos József nyugállományú ezredestől

2020.07.08

A család, a barátok és a volt munkatársak vettek végső búcsút 2020. július 8-án a Gödöllői Temetőben Dr. Somos József nyugállományú ezredestől, a Magyar Honvédség halottjától.
Dr. Somos József 1957-től teljesített hivatásos katonai szolgálatot. A jogi pályát a honvédségben katonai bíróként kezdte, majd 1972-től a HM Jogi és Igazgatási Főosztályán teljesített szolgálatot. Megbízott főosztályvezető helyettesként 1985-ben helyezték nyugállományba.
A honvédséggel nyugállományba helyezése után sem szakadt meg a kapcsolata. Évtizedekig tevékeny szerepet vállalt az MH Szociálpolitikai Közalapítvány, a HOSZ Közalapítványa működésében. Aktívan részt vett a járandóságos jogviszonyba került katonák szakképzettsége növelésére kiírt EU-s pályázat kidolgozásában, sikeres működtetésében.
A Balassi Bálint Bajtársi Egyesület működése jogszabályi alapjainak kidolgozásában, a közösség jogszerű működésében végig tevékeny szerepet vállal. Szoros baráti kapcsolatot ápolt az egyesület vezetőivel, tagságával.

Emlékét kegyelettel megőrizzük!

somos_1.jpg