Elbúcsúztunk Nagy Béla nyugállományú ezredestől

2020.07.07

A család, a barátok és a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület számos képviselője vett végső búcsút 2020. július 7-én a XI. kerületi Szent Gellért Plébánián Nagy Béla nyugállományú ezredestől, a Magyar Honvédség halottjától.
Nagy Béla 1966-ban végezte el az Egyesített Tiszti Iskolát, 1977-től akadémiai tanulmányokat folytatott. Orosz nyelvből tolmácsfokú vizsgával rendelkezett. Hivatásos katonai pályáját 1966-ban Kiskőrösön szakaszparancsnokként kezdte, majd akadémiai tanulmányai megkezdéséig ütegparancsnoki beosztást látott el. Az akadémia elvégzése után Nagyorosziban az MH Csapatlégvédelmi Kiképző Központ parancsnokhelyetteseként komoly szervező tevékenységet folytatott a légvédelem átfegyverzése érdekében. Aktív, kezdeményező szerepe volt az altiszti képzés korszerűsítésében, modernizálásában. Később szolgált a Honvédelmi Minisztériumban, nyugállományba helyezése előtt pedig a Helyőrség Parancsnokság „M” elő-készítő részlegvezető beosztást látta el. Szolgálata alatt mindvégig elkötelezettje volt a haza, a honvédelem ügyének. Nyugállományba 1997-ben helyezték, az általa vezetett szervezet megszűnésével. Több érdem utáni elismerésben részesült.
A Balassi Bálint Bajtársi Egyesület alapító tagja. Aktívan részt vett az egyesületi rendezvények szervezésében, elmaradhatatlan résztvevője volt a különböző programoknak. Nyelvtudásával segítette az egyesület külföldi (cseh, szlovák, szlovén, román stb.) kapcsolatainak kialakítását, ápolását. A közösség érdekében végzett munka elismeréseként megkapta az Aranykor Kitüntető Cím bronz fokozatát.

Emlékét kegyelettel megőrizzük!

A mappában található képek előnézete Elbúcsúztunk Nagy Béla nyugállományú ezredestől