Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Elhunyt Mikuska Janka

2022.07.12

janka_20210724_keret.jpg Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Kórusunk és Irodalmi körünk felejthetetlen tagja Mikuska Janka 2022. július 8-án, életének 74. évében elhunyt. Temetéséről a család később ad tájékoztatást.

Drága Janka nyugodj békében!

 

Kórusunk karnagyának, Naszvagyi Vilmosné, Zsuzsannának szívből jövő soraival búcsúzunk Jankától:

Utolsó üzenetem még ez volt (2022-07-07., Csütörtök, sms):
Drága Janka!
Aggódunk érted! Nem hívsz és nem veszed fel senkinek a telefonját! Mi van veled? Valahogy jelezz felénk, hogylétedről! Puszi Zsuzsi, Vili

Talán valamit megéreztem, de nem hittem el. (A lélek akkor már nem volt velünk. Másnap 8-án szép csendesen elhagyta a földi létet.) De még mindig nem hittem az érzésnek, hogy nagy baj lehet, és vasárnap, kora délután is izgatottan hívtam. Nem kapcsolható... ahogy hosszú napok óta is történt. Majd két óra múlva kaptam a nagyon lesújtó hírt. A mindig mosolygós, jó lelkű, mindenkihez kedvesen, segítőkészen odaforduló JANKA már csak emlékeinkben él tovább!
Különleges egyéniségét, lassan fogadták el, de, aki megismerte, megérezte a feléje áradó önzetlen szeretetet és a tehetséget. Köszönjük, hogy velünk voltál! Aki ismert és megértette egyéniségedet, soha sem felejt el! Szívünkben őrzünk tovább!
Janka színes, mély lelkületét verseiben, énekelt dalainak előadásmódjában tapasztalhattuk meg. Egyéniségét, egy gyönyörű hazafias versében is nyomon követhetjük. - Fehér Sólyom drága könnye... (részlet)
„Fehér Sólyom szobra itt állok Előtted,
Kőszemedben látom igaz tekinteted...
Kőszíved megdobban, s azt súgja énnekem,
Mondjam el kérésem, kicsiny üzenetem...
Fehér Sólyom repülj, repüld át a földet,
Gyógyító könnyeddel gyógyítsd meg e népet,
Hullajtsd rá könnyeid áldott Magyar népre,
Légy gyógyír mindenkor megsebzett lelkére...
Add, hogy megtalálja Magyarok Istenét,
Magyarok szívének igaz szeretetét,
Éljenek akárhol széles e világban,
Érezzék, hogy sorsuk itt élhet, egyedül,
EBBEN A HAZÁBAN...”
Akinek ilyen csodálatos sorok megfogannak a lelkében, az csakis egy sugárzó Szeretet-ember lehet. Amilyen Janka valójában volt. Lelkével a fehér sólyom már messzire szállt, mosolyog, mert, Ő már jó helyen van. Nyugodjon békében!