Elismerésben részesültek a Balassi Egyesület tagjai

2022.03.11

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc a nemzeti összefogás, a megtörhetetlen nemzeti hit, az elkötelezettség és áldozatvállalás jelképe ma, 2022-ben is” - jelentette ki Zsiga Tamás dandártábornok, a Honvédelmi Minisztérium Magyar Honvédséggel való kapcsolattartásért felelős államtitkári főtanácsos március 9-én, szerdán, Budapesten, a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban a társadalmi szervezetek képviselői részére tartott ünnepségen.

marc_15_02a.jpg

„Maradjunk hűek március 15. eszméihez, és haladjunk tovább előre Magyarország megalkuvás nélküli útján” – mondta Szabó István honvédelmi államtitkár a honvédelmi tárca központi ünnepségén, amit az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendeztek március 11-én, Budapesten a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban.

marc_15_03a.jpg

9-én egyesületünk két tagja részesült miniszteri elismerésben:

Homola Csaba nyugállományú dandártábornok - távollétében, a nevében unokája - Emléktárgyat (egy gyönyörű párbajpisztolyt),

homola.jpg

homola_2.jpg

Katranicz László Emlékplakettet vehetett át.

katranicz.jpg

katranicz_2.jpg

11-én egyesületünk elnöke, Galló István vette át a Magyarország köztársasági elnöke által adományozott Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést.

2.-o-gallo-istvan-lala0803.jpg

gallo_kituntetes.jpg

Mindhármuknak gratulálunk a megérdemelt elismeréshez!

Mindkét rendezvény az elismerések átadását követően a Honvéd Férfikar ünnepi műsorával zárult.

A 9-ei rendezvény részletei képekkel: honvedelem.hu
Szöveg: Antal Ferenc, fotó: Szabó Lajos zászlós