Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Elismerések a honvédelem napja alkalmából

2022.05.18

A katonák a haza védelméért dolgoznak

„Tiszteletünket fejezzük ki a hős katonák, a példaképeink előtt” – mondta Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára a tárca magyar honvédelem napja alkalmából, a társadalmi szervezetek képviselői részére rendezett ünnepségén, május 18-án, szerdán, Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban.

kozp_unnep_at.jpg

A honvédelmi államtitkár azt is elmondta, hogy a Magyar Honvédség egyedül a lakosság támogatásával lehet sikeres és végezheti el a feladatait maradéktalanul. Kiemelte: a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program során a Magyar Honvédség olyan fejlődési pályára állt, melynek eredményeként a régió meghatározó haderejévé vált. Ezt követően megköszönte a társadalmi szervezetek munkáját.

kozp_unnep_nl.jpg

Az ünnepi beszédet követően Szabó István honvédelmi államtitkár, Bozó Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnokságának törzsfőnöke, valamint dr. Kovács Vilmos ezredes, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnoka elismeréseket adott át. A honvédelmi miniszter a Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatát adományozta egyesületünk tagjának Nacsa László nyugállományú alezredesnek. Gratulálunk!

nacsa_l_hkc_2022.jpg

A rendezvényen a Honvéd Férfikar kamarazenekarának ünnepi műsorát láthatták a résztvevők.

emzé
Forrás: honvedelem.hu
szöveg: Balatoni Kitti, fotó: Szováthy Kinga